Mit rejtsen az adventi naptár?

Legyen az fiók, kis zsák, papírzacskó vagy WC-papír-guriga, 24 különböző apró meglepetést kitalálni nem egyszerű bele. Ebben segítünk most.

Az előző héten arról esett szó, hogy milyen adventi naptárakat készíthetünk otthon a közelgő ünnepvárásra. Most ahhoz adunk tippeket, hogy mivel töltsük meg a kalendáriumok fiókjait/ bugyrait.

Alapvető dilemma ilyenkor a szülőknek, hogy ennivaló, vagy inkább játékjellegű apróságokban gondolkodjanak. Nekem mindkettőre vannak érveim. Egyrészt, a Mikulás a nagyszülők és más hozzátartozók csomagjaival együtt nálunk kitart húsvétig is, már ami az édességellátottságot illeti. Persze, ha a gyerekeken múlna, akkor egy hét alatt elpusztítanának minden finomságot a piros zacskókból, de szerencsére nem (csak) rajtuk múlik, úgyhogy beosztjuk a csokikat. Másrészt viszont az adventi várakozás vége úgyis az ajándékozás, tehát miért kéne már az azt megelőző időszakban is költségekbe verni magát a szülőnek?

Lássuk, miket választhatunk, ha az ennivaló meglepetések mellett tesszük le a voksunkat!

  • Apró bonbonok

Jó ötlet a bonbon, a házi készítésű végképp. Kis helyen elfér, és változatosan elkészíthető.

{ CKÉP = 96880, 6 }
{ CKÉP = 116621, 6 }
  • Sütinyalóka / popcake

Talán a szára ki fog lógni a rejtekhelyről, de azért megéri vele bíbelődni, mert a gyerekek biztosan imádni fogják.
{ CKÉP = 197484, 6 }
{ CKÉP = 183875, 6 }
  • Keksz és mézeskalács

Válasszuk a tartósabb változatokat, készítsük többféle kiszúróformával őket, így több napra is le van a gond a meglepetésről.
  • Gumicukor házilag

Ez is egy jó lehetőség, bár én személy szerint még az otthon készült változatot is csak módjával adagolnám.

  • Finom magvak

Dió, mogyoró, mandula, akár magában, alufóliába csomagolva, vagy cukormázba, csokoládéba hempergetve, ezekkel is elüthetünk néhány napot.
{ CKÉP = 27859, 6 }
{ CKÉP = 180798, 6 }
  • Aszalt és kandírozott gyümölcsök

Ez sem egy drága mulatság, ráadásul többfélét is használhatunk a 24 nap alatt. Aszalhatunk otthon, a sütőben is szilvát vagy meggyet, de mivel ezeknek most nincs szezonja, választhatjuk a bolti termékeket, amiket aztán csokiba mártunk, és apró papirkákba csomagolunk. Biztos siker!
{ CKÉP = 132760, 6 }
Ha mégis inkább kis tárgyakat rejtenénk az adventi naptárba, esetleg úgy gondoljuk, hogy heti egy-kétszer ez is belefér, adunk néhány tippet ehhez is. Lányoknak jó ötlet lehet a kis hajcsat, gyűrű, hajgumi, néhány szép gyöngy, dióhéjbaba, fiúknak kisautó, sőt, nem viccelek, másfél évesen még egy anyacsavar is boldoggá tudja őket tenni. A kicsik örülnek az apró matricáknak, esetleg kirakónak, aminek a darabjait elosztjuk az advent napjaira. Ami engem illet, a kétféle ajándéktípus megosztására esküszöm. Többnyire valami harapnivaló lesz majd a fiókokban, de azért időnként egy hercegnős matrica vagy kalózos tetoválás is helyet kap majd. Kellemes készülődést mindenkinek!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Klorofilles víz: a legújabb őrület, amitől ragyogni fog a bőröd

Az éppen aktuális diétás és egészséges „csodaszerekkel” Dunát lehet rekeszteni – a legutóbbi mindent gyógyító elixírek a langyos citromos víz és a zellerlé voltak, most azonban új trónkövetelő jelent meg a színen. Úgy tűnik, minden egészségguru klorofill-vizet iszik manapság – de ér valamit valójában ez az étrendkiegészítő, vagy csak újabb használhatatlan trendről van szó?

Stuth-Nagy Niki

További cikkek