Mit főzzek ma? Svéd nap sárgaborsólevessel, ikonikus húsgolyóval és kardamomos csigával

A svédek konyhája is megér egy misét: különleges sárgaborsókrémleves a kezdő fogás, a főétel az utánozhatatlan húsgolyó, a desszert pedig ráérős, csodaszép kardamomos csiga.

A mai menüsor igényel némi időt, de nem bánjátok meg, ha nekiveselkedtek ennek a három csodafogásnak, egyenesen a svédektől.

LEVES

Még több krémleves itt!

FŐÉTEL

Még több húsgolyó itt!

DESSZERT

Még több csiga itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk