MIRELITE - a megőrzött érték

Sokan emlékszünk még a MIRELITE márkától elválaszthatatlan kis eszkimóra, aki a gurulós málna dobozán vagy a bélszínrolón védjegyként ügyelt a minőségre. (x)

A boltok mélyhűtött pultja előtt gyakran esünk abba a tévedésbe, hogy a mélyfagyasztott termékeket mind mirelitnek hívjuk, pedig a MIRELITE valójában nem egy gyűjtőnév, hanem egy régi, nagy magyar márka, mely eredetileg egyetlen gyártó termékeit jelölte. A márka története 1945-ig nyúlik vissza, amikor fagyasztója csak az elitnek volt. Nevét is innen kapta: a Mezőgazdasági Ipari Részvénytársaság Elite Terméke, röviden MIRELITE.

Az eredeti MIRELITE most megújulva kerül a boltokba, megőrizve gyermekkorunk klasszikus ízeit, a nyári zöldségek és gyümölcsök értékeit. Nem lesz nehéz felismernünk, mert a kis eszkimó visszakerült a csomagolásra, jelezve, hogy az eszkimós az eredeti.

A 100%-ban magyar tulajdonban lévő MIRELITE által feldolgozott zöldségek és gyümölcsök a betakarítás után néhány órán belül lefagyasztásra kerülnek, így - a sokszor napokat vagy heteket utazó frissnek gondolt áruval szemben - beltartalmi értékük akár egy év múlva is megegyezik a frissen szüreteltével. A -41 fokon 5 perc alatt megfagyó zöldségek, gyümölcsök sejtjeinek kristályszerkezete nem roncsolja a sejtfalat, így a házilag fagyasztottal szemben kiolvasztás után is szinte olyanok, mintha frissek lennének.

A MIRELITE márka termékeivel könnyen és gyorsan elkészíthető receptjeinket keressétek a MIRELITE szakácsprofil alatt! (x)

Tekints be a MIERLITE világába

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...