MIRELITE - a megőrzött érték

Sokan emlékszünk még a MIRELITE márkától elválaszthatatlan kis eszkimóra, aki a gurulós málna dobozán vagy a bélszínrolón védjegyként ügyelt a minőségre. (x)

A boltok mélyhűtött pultja előtt gyakran esünk abba a tévedésbe, hogy a mélyfagyasztott termékeket mind mirelitnek hívjuk, pedig a MIRELITE valójában nem egy gyűjtőnév, hanem egy régi, nagy magyar márka, mely eredetileg egyetlen gyártó termékeit jelölte. A márka története 1945-ig nyúlik vissza, amikor fagyasztója csak az elitnek volt. Nevét is innen kapta: a Mezőgazdasági Ipari Részvénytársaság Elite Terméke, röviden MIRELITE.

Az eredeti MIRELITE most megújulva kerül a boltokba, megőrizve gyermekkorunk klasszikus ízeit, a nyári zöldségek és gyümölcsök értékeit. Nem lesz nehéz felismernünk, mert a kis eszkimó visszakerült a csomagolásra, jelezve, hogy az eszkimós az eredeti.

A 100%-ban magyar tulajdonban lévő MIRELITE által feldolgozott zöldségek és gyümölcsök a betakarítás után néhány órán belül lefagyasztásra kerülnek, így - a sokszor napokat vagy heteket utazó frissnek gondolt áruval szemben - beltartalmi értékük akár egy év múlva is megegyezik a frissen szüreteltével. A -41 fokon 5 perc alatt megfagyó zöldségek, gyümölcsök sejtjeinek kristályszerkezete nem roncsolja a sejtfalat, így a házilag fagyasztottal szemben kiolvasztás után is szinte olyanok, mintha frissek lennének.

A MIRELITE márka termékeivel könnyen és gyorsan elkészíthető receptjeinket keressétek a MIRELITE szakácsprofil alatt! (x)

Tekints be a MIERLITE világába

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.