Mindig van mit pucolni

Ezt megelőző cikkünkben már adtunk nektek néhány remek ötletet a gyors pucolásokhoz. Most folytatjuk a listát, amivel megkönnyítheted az életed.

Avokádó

Én valamiért imádok avokádót pucolni. Talán pont azért, mert a következő technikával nagyon gyors, és egyszerű. Meg persze azért mert gyönyörű gyümölcs, és nagyon finom is! Csak egy jó késre lesz szükség a művelethez. Vágd félbe, csavard el, majd szedd ketté. Fogj egy kést, „vágd” a magba, és szedd ki. Ugye, hogy gyerekjáték?

5 tipp pucoláshoz

Kivi

Megkérdeztem a lányokat az irodában, hogy ők hogyan pucolják a kivit? Mind egyhangúan azt mondták, hogy úgy, ahogyan a videóban is van. De visszakérdeztek. "Miért, te hogy pucolod?" Válaszom: én nem eszem kivit. Egyébként tényleg nem, mert sajnos allergiás vagyok rá, és olyan rég volt, amikor még nem voltam rá érzékeny, hogy talán nem is én, hanem anyukám pucolta meg nekem.

Ananász

Legtöbben a konzerv változatot vásároljuk. De miért is? Azért annyira nem bonyolult az ananász előkészítése. Csak le kell vágni a zöldjét, megpucolni egy késsel, kivágni belőle a barna kemény kis részeket, majd felkarikázni, és kiszedni a torzsáját. Mutatjuk!

Gyömbér

Gyanítottam, hogy legtöbbünk késsel, vagy krumplipucolóval hámozza a gyömbért, így megkérdeztem a környezetem, ők mivel csinálják. Ugyanez a válasz hangzott el mindenkitől, pedig van egy másik megoldás is. Nézzétek csak!

Kókusz

Bevallom ennek nem biztos, hogy otthon nekiesnék. Ha valaki nagyon unatkozik, és igen erős is a keze, akkor hajrá! De még így sem egyszerű feladat, a videón látható hogy a fiúnak is meggyűlt vele a kókusszal a baja, de büszkén helytáll.

Címlapról ajánljuk

Az éhség lassíthatja az öregedést – állítja az új kutatás

Mindenki tudja, mennyire kellemetlen tud lenni, amikor annyira éhesek vagyunk, hogy gondolni sem bírunk másra. Üres hassal nem tudunk rendesen koncentrálni, nyűgösek vagyunk, sőt van, aki egyenesen irritált és ideges lesz az éhségtől. Egy legyeken végzett új kutatás szerint az éhség viszont nem is olyan rossz dolog, mivel lassíthatja az öregedést.

Kremmer Magdi