Mikes Márk

Főzni gyerekkorom óta szeretek, de 3 éve foglalkozom tudatosan ezzel. A főzés-sütés számomra több, mint hobbi.

Név: Mikes Márk

Életkor: 41

Foglalkozása: borkereskedő - sommelier

Kedvenc ízvilág: kreatív magyar, olasz, francia

Kedvenc szakács: Molnár Gábor (ha lehet többet, akkor Csonka Gergő, Huszár Krisztián, Fülepi Kálmán is)

Kedvenc saját recept: Sütőtökleves füstölt kacsamellel, pirított gyömbérrel, chilivel és tökmaggal

Kedvenc recept: Báránygerinc vörösboros hagymalekvárral, francia rakottburgonyával

Saját specialitás: Mogyoró macaron, capuccino ganache-sal

A világ legfantasztikusabb kislányának vagyok az apukája.Főzni gyerekkorom óta szeretek, de 3 éve foglalkozom tudatosan ezzel. A főzés-sütés számomra több, mint hobbi. Hiszem, hogy kellő kreativitással olyan ételeket tudok alkotni, melyek által a családomnak, vendégeimnek különleges élményt tudok ajándékozni.Hitvallásom:„Főzni egyáltalán nem olyan bonyolult. Valójában szól szeretetről, kapcsolatról és törődésről, mint különleges módszerekről vagy varázslatos receptekről. Fontos, hogy szeretettel és odafigyeléssel kezeljük az élelmiszereket, és hasonló szeretet és törődés kössön minket azokhoz, akiknek főzünk. Az ízes és tápláló ételek készítésének titka a vágy, mely mindannyiunkban megvan - hogy tegyünk valami igazán különlegeset a családunkért, barátainkért vagy olyanokért, akiket akár még nem ismerünk.(Charlie Trotter)

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Induljon a bejgli-szezon! – 9 hely, ha idén rendelnéd a...

Bejgli nélkül nincs karácsony, és bár tudom, hogy a sokféle bejgli vallás azon a közös alapon nyugszik, hogy a legjobb a házi, megértem azokat is, akik nem tudnak, vagy nem akarnak még sütéssel is bajlódni az ünnepek előtt/alatt. A rendelés viszont sokszor hazárdjáték, ezért most mutatunk kilenc helyet, akik szentestére az asztalokra varázsolják a tökéletes minőségű bejglit, és nektek rá sem kell néznetek a sodrófára.

Kormos Lili

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.