Mikes Márk

Főzni gyerekkorom óta szeretek, de 3 éve foglalkozom tudatosan ezzel. A főzés-sütés számomra több, mint hobbi.

Név: Mikes Márk

Életkor: 41

Foglalkozása: borkereskedő - sommelier

Kedvenc ízvilág: kreatív magyar, olasz, francia

Kedvenc szakács: Molnár Gábor (ha lehet többet, akkor Csonka Gergő, Huszár Krisztián, Fülepi Kálmán is)

Kedvenc saját recept: Sütőtökleves füstölt kacsamellel, pirított gyömbérrel, chilivel és tökmaggal

Kedvenc recept: Báránygerinc vörösboros hagymalekvárral, francia rakottburgonyával

Saját specialitás: Mogyoró macaron, capuccino ganache-sal

A világ legfantasztikusabb kislányának vagyok az apukája.Főzni gyerekkorom óta szeretek, de 3 éve foglalkozom tudatosan ezzel. A főzés-sütés számomra több, mint hobbi. Hiszem, hogy kellő kreativitással olyan ételeket tudok alkotni, melyek által a családomnak, vendégeimnek különleges élményt tudok ajándékozni.Hitvallásom:„Főzni egyáltalán nem olyan bonyolult. Valójában szól szeretetről, kapcsolatról és törődésről, mint különleges módszerekről vagy varázslatos receptekről. Fontos, hogy szeretettel és odafigyeléssel kezeljük az élelmiszereket, és hasonló szeretet és törődés kössön minket azokhoz, akiknek főzünk. Az ízes és tápláló ételek készítésének titka a vágy, mely mindannyiunkban megvan - hogy tegyünk valami igazán különlegeset a családunkért, barátainkért vagy olyanokért, akiket akár még nem ismerünk.(Charlie Trotter)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!