Mikes Márk

Főzni gyerekkorom óta szeretek, de 3 éve foglalkozom tudatosan ezzel. A főzés-sütés számomra több, mint hobbi.

Név: Mikes Márk

Életkor: 41

Foglalkozása: borkereskedő - sommelier

Kedvenc ízvilág: kreatív magyar, olasz, francia

Kedvenc szakács: Molnár Gábor (ha lehet többet, akkor Csonka Gergő, Huszár Krisztián, Fülepi Kálmán is)

Kedvenc saját recept: Sütőtökleves füstölt kacsamellel, pirított gyömbérrel, chilivel és tökmaggal

Kedvenc recept: Báránygerinc vörösboros hagymalekvárral, francia rakottburgonyával

Saját specialitás: Mogyoró macaron, capuccino ganache-sal

A világ legfantasztikusabb kislányának vagyok az apukája.Főzni gyerekkorom óta szeretek, de 3 éve foglalkozom tudatosan ezzel. A főzés-sütés számomra több, mint hobbi. Hiszem, hogy kellő kreativitással olyan ételeket tudok alkotni, melyek által a családomnak, vendégeimnek különleges élményt tudok ajándékozni.Hitvallásom:„Főzni egyáltalán nem olyan bonyolult. Valójában szól szeretetről, kapcsolatról és törődésről, mint különleges módszerekről vagy varázslatos receptekről. Fontos, hogy szeretettel és odafigyeléssel kezeljük az élelmiszereket, és hasonló szeretet és törődés kössön minket azokhoz, akiknek főzünk. Az ízes és tápláló ételek készítésének titka a vágy, mely mindannyiunkban megvan - hogy tegyünk valami igazán különlegeset a családunkért, barátainkért vagy olyanokért, akiket akár még nem ismerünk.(Charlie Trotter)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?