A mignonoktól mindenki megrémült!

A Konyhafőnök negyedik adásában Ági Robit választotta főzőpárjául, aki a második feladatban sokat köszönhetett Áginak, ugyanis csak ő ismerte a mignonsütés fortélyait.

Ági és Robi mignonjai

Hozzávalók

A piskótához

  • 12 tojás
  • 12 ek cukor
  • 12 ek liszt

A fondanthoz

  • 1 csésze víz
  • 3 csésze cukor
  • 1-2 ek fehérborecet

A vaníliakrémhez

  • 1 pohár tejszín
  • 1,5 rúd vanília
  • 4 ek cukor
  • 1 ek liszt

Az eperkrémhez

  • 4 ek cukor
  • 1,5 dl víz
  • 30 dkg eper
  • 6-8 levél bazsalikom

A csokikrémhez

  • 1 csésze tejszín
  • 4 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek vaj

Elkészítés

A piskótához

  • 12 tojásbólpiskótát készítünk, majd 175 fokon sütőben kisütjük.

A fondanthoz

  • 1 rész vízhez3 rész cukrot adunk, összeforraljuk, 115 fokig hevítjük, amíg teljesen fel nem oldódik a cukor, majd egy kanál fehérborecetet adunk hozzá, és hagyjuk kihűlni, míg sűrű, de folyékony halmazállapotú nem marad, közben sűrűn kevergetjük.

A vaníliakrémhez

  • 1 pohár tejszínt melegítünk, hozzáadjuk a másfél rúd vaníliából kikapart magokat, majd ízlés szerint cukrozzuk. Kevés liszttel meghintjük, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

Az eperkrémhez

  • Egy serpenyőben karamellt készítünk, amikor már sötétbarna nagyobb kockára vágott epret adunk hozzá, amiből eper krémet készítünk, amit cukorral ízesítünk. Addig főzzük, amíg sűrű lekvár állagú lesz, nagyobb darabokkal. Lehúzzuk a tűzről, és amikor már nem forró, apróra vágott bazsalikommal ízesítjük.

A csokikrémhez

  • A tejszínt acukorral felhevítjük, sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve kakaóval, vajjal, illetve jó minőségű étcsokoládéval dúsítjuk. Folyamatosan kevergetvefényes krémet kapunk, majd lehűtjük, csak utána használjuk fel.

A mignonok összeállítása

Miután a piskóta elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd mignon nagyságú négyzeteket vágunk belőle. Félbevágjuk a lapokat, az adott ízű krémeket a két piskóta közé kenjük, és a megfelelő fondanttal bevonjuk őket.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.