Ági és Robi mignonjai
Hozzávalók
A piskótához
- 12 tojás
- 12 ek cukor
- 12 ek liszt
A fondanthoz
- 1 csésze víz
- 3 csésze cukor
- 1-2 ek fehérborecet
A vaníliakrémhez
- 1 pohár tejszín
- 1,5 rúd vanília
- 4 ek cukor
- 1 ek liszt
Az eperkrémhez
- 4 ek cukor
- 1,5 dl víz
- 30 dkg eper
- 6-8 levél bazsalikom
A csokikrémhez
- 1 csésze tejszín
- 4 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 2 ek vaj
Elkészítés
A piskótához
- 12 tojásbólpiskótát készítünk, majd 175 fokon sütőben kisütjük.
A fondanthoz
- 1 rész vízhez3 rész cukrot adunk, összeforraljuk, 115 fokig hevítjük, amíg teljesen fel nem oldódik a cukor, majd egy kanál fehérborecetet adunk hozzá, és hagyjuk kihűlni, míg sűrű, de folyékony halmazállapotú nem marad, közben sűrűn kevergetjük.
A vaníliakrémhez
- 1 pohár tejszínt melegítünk, hozzáadjuk a másfél rúd vaníliából kikapart magokat, majd ízlés szerint cukrozzuk. Kevés liszttel meghintjük, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
Az eperkrémhez
- Egy serpenyőben karamellt készítünk, amikor már sötétbarna nagyobb kockára vágott epret adunk hozzá, amiből eper krémet készítünk, amit cukorral ízesítünk. Addig főzzük, amíg sűrű lekvár állagú lesz, nagyobb darabokkal. Lehúzzuk a tűzről, és amikor már nem forró, apróra vágott bazsalikommal ízesítjük.
A csokikrémhez
- A tejszínt acukorral felhevítjük, sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve kakaóval, vajjal, illetve jó minőségű étcsokoládéval dúsítjuk. Folyamatosan kevergetvefényes krémet kapunk, majd lehűtjük, csak utána használjuk fel.
A mignonok összeállítása
Miután a piskóta elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd mignon nagyságú négyzeteket vágunk belőle. Félbevágjuk a lapokat, az adott ízű krémeket a két piskóta közé kenjük, és a megfelelő fondanttal bevonjuk őket.