A mignonoktól mindenki megrémült!

A Konyhafőnök negyedik adásában Ági Robit választotta főzőpárjául, aki a második feladatban sokat köszönhetett Áginak, ugyanis csak ő ismerte a mignonsütés fortélyait.

Ági és Robi mignonjai

Hozzávalók

A piskótához

  • 12 tojás
  • 12 ek cukor
  • 12 ek liszt

A fondanthoz

  • 1 csésze víz
  • 3 csésze cukor
  • 1-2 ek fehérborecet

A vaníliakrémhez

  • 1 pohár tejszín
  • 1,5 rúd vanília
  • 4 ek cukor
  • 1 ek liszt

Az eperkrémhez

  • 4 ek cukor
  • 1,5 dl víz
  • 30 dkg eper
  • 6-8 levél bazsalikom

A csokikrémhez

  • 1 csésze tejszín
  • 4 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek vaj

Elkészítés

A piskótához

  • 12 tojásbólpiskótát készítünk, majd 175 fokon sütőben kisütjük.

A fondanthoz

  • 1 rész vízhez3 rész cukrot adunk, összeforraljuk, 115 fokig hevítjük, amíg teljesen fel nem oldódik a cukor, majd egy kanál fehérborecetet adunk hozzá, és hagyjuk kihűlni, míg sűrű, de folyékony halmazállapotú nem marad, közben sűrűn kevergetjük.

A vaníliakrémhez

  • 1 pohár tejszínt melegítünk, hozzáadjuk a másfél rúd vaníliából kikapart magokat, majd ízlés szerint cukrozzuk. Kevés liszttel meghintjük, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

Az eperkrémhez

  • Egy serpenyőben karamellt készítünk, amikor már sötétbarna nagyobb kockára vágott epret adunk hozzá, amiből eper krémet készítünk, amit cukorral ízesítünk. Addig főzzük, amíg sűrű lekvár állagú lesz, nagyobb darabokkal. Lehúzzuk a tűzről, és amikor már nem forró, apróra vágott bazsalikommal ízesítjük.

A csokikrémhez

  • A tejszínt acukorral felhevítjük, sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve kakaóval, vajjal, illetve jó minőségű étcsokoládéval dúsítjuk. Folyamatosan kevergetvefényes krémet kapunk, majd lehűtjük, csak utána használjuk fel.

A mignonok összeállítása

Miután a piskóta elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd mignon nagyságú négyzeteket vágunk belőle. Félbevágjuk a lapokat, az adott ízű krémeket a két piskóta közé kenjük, és a megfelelő fondanttal bevonjuk őket.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Cannoli pisztáciával

Szicília és az olasz kultúra egyik legfinomabb és legjellemzőbb édessége, isteni tipikus pisztácia szórattal a végén :). Megéri valami különlegeset is kipróbálni az ünnepi ...

Tepertőkrém villámgyorsan

Ha szeretitek a tepertőt és a tepertőkrémes dolgokat, akkor készítsetek házi tepertőkrémet 5 perc alatt. Alig pár dolog kell csak hozzá, a jó minőségű tepertő (legyen az kacsa, liba ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...