Miele készülékek a tökéletes pillanatokért

Beköszöntött a hűvösebb, vacogósabb idő, egyre kevésbé vágyunk ki a szabadba, így begubózunk, hogy otthonunk melegében hódolhassunk kedvenc tevékenységeinknek.

Az egyik ilyen kétségkívül a sütés-főzés, mely nemcsak kikapcsol, de érzékszerveinket is kényezteti. Előkerülnek kedvenc receptjeink, és végre van időnk kipróbálni azokat is, melyeket nyáron gyűjtögettünk és tettünk el a „muszáj megsütnöm” mappába.

Ahhoz azonban, hogy igazán ízletes ételeket és süteményeket készíthessünk, nem csupán elszántságra és egy jó és pontos receptre, hanem egy tökéletes készülékre és annak megfelelő használatára is szükség van.

A Miele sütőivel valóban örömteli a gasztronómiai alkotás, hisz számtalan funkció és program, egyedülálló és innovatív beállítási lehetőség segíti munkánkat, míg az elegáns és a konyha hangulatához illő megjelenés szemet gyönyörködtető élményben részesít.

A DGC 6800 kombi gőzpároló amellett, hogy teljes értékű sütő és gőzpároló is egyben, más konyhai feladatokra is készen áll: nagy segítséget nyújt a tartósításban, a blansírozás és a befőzés sem jelent neki problémát, továbbá a mélyfagyasztott ételek kiolvasztására is kitűnő választás.Használjuk minden recepthez a megfelelő beállítást, hogy a végeredmény mindig tökéletes legyen!

Tudtad?

Ha tényleg rendeltetésszerűen használod a sütő funkcióit, nem csak energiát takarítasz meg, de valódi kulináris élményekkel színesítheted mindennapjaidat.

Használjuk rendeltetésüknek megfelelően a funkciókat, legyen szó sütőről vagy kombi gőzpárolóról, hogy az valódi kulináris élménnyel tegye különlegessé mindennapjainkat! (x)

Húsimádók figyelem: steak, kolbász, rablóhús és hirtelensültek grillezése könnyedén megoldható a nagyfelületű grill, kisebb mennyiség esetén pedig a kisfelületű grill funkcióval. A légkeveréses grill bekapcsolásával pedig kívül ropogós, belül szaftos sült csirkét, csülköt és göngyölt húst készíthetünk.

A felső sütés a tökéletes választás akkor, ha a cél az utánbarnítás, a gratinírozás vagy az átsütés, míg az alsó sütés vízben párolandó ételekhez vagy alulról barnítandó ételeknél hasznos.

Klasszikus és házias receptek elkészítésekor érdemes az alsó-felső sütést használni, egy olaszos-ropogós pizza vagy egy gyümölcsös sütemény sütésekor viszont az intenzív sütést alkalmazzuk, ezzel a tészta ropogósra sül, a feltét pedig puha marad.

A hőlégkeverés plusz üzemmód sokrétűen használható, előnyét különösen olyan ételeknél élvezhetjük, melyek elkészítése különös gondosságot igényel.

Pékáru és hús sütésekor különösen fontos, hogy a tökéletes ízek felszínre törjenek, ebben segít a kombinált párolás/hőlégkeverés pluszprogram, mely a sütőtérbe vezetett gőz által éri el a kívánt ízhatást.Kenyérsütéskor használjuk a kombinált párolás/alsó-felső sütés funkciót, mely optimális klímát teremt a cipónak, a kombinált párolás/ grill funkcióval társítva pedig a magas zsírtartalmú halak és húsok tökéletes állagáról gondoskodik.

Útmutató a helyes használathoz

Címlapról ajánljuk

5 magyar étterem a Michelin-kalauzból, amiről talán még nem hallottál

Hol van már az az korszak, amikor egy kezünkön meg tudtuk számolni a hazai Michelin-csillagos éttermeket! Jelenleg összesen 72 magyar éttermet ajánl a francia bázisú Michelin-kalauz, köztük a legtöbb a Michelin-tányér jelzést kapja a nemzetközi ítészektől. Ez még nem jelent Michelin-csillagot, de egy adott helyen ezeket az éttermeket is ajánlja a kalauz, kiemelkedő konyhai teljesítményük révén. 5 olyan hazai étterem következik vidéken és Budapesten, amelyekről kevesebbet hallani, pedig megérdemlik a figyelmet!

Nosalty

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.