Mézes Mackó Büfé a Szamosnál

Sokan emlékeznek még a Mézes Mackó kaszinótojására, tormás sonkatekercsére és hidegtálaira. Az eredeti receptek alapján a Szamos Műhelyben néhány hete újra gyártják őket! (x)

A Szamos legújabb termékcsaládjának, a Mézes Mackó Hideg Büfé választékának bevezetése hátterében két fontos momentum áll. Egyrészt, a külföldi kávéházaknál is népszerű és jól működő koncepció szerint a kávéházak a klasszikus cukrászdai kínálat mellett reggelit és ebédet is kínálnak a betérő vendégeknek – a legnagyobb Szamos üzletek már hosszabb ideje berendezkedtek a reggeliztetésre, a Vörösmarty téri Szamos Gourmet Ház pedig ebédmenüvel és a la carte választékkal is várja a külföldi és belföldi vendégeket. A klasszikus Mézes Mackó ízek és finomságok felelevenítése ezt a kávéházi kínálatot szélesíti és színesíti tovább a Szamos üzletekben.

A másik fontos motiváció, hogy aki ismerte a Mézes Mackó egykori ínyencségeit, rajongott értük. A termékek életre keltésének ötlete akkor merült fel, amikor az egykori Mézes Mackó üzem vezetője a Szamos Gourmet Házban járt, és találkozott a Szamos tulajdonosaival. A Szamos részéről örömmel elevenítették fel a régi, általuk is nagyon kedvelt minőségi termékek receptjeit, a Mézes Mackó egykori vezetője pedig boldogan adta át a tudását.

A Szamos Műhelyében azokra is gondolnak, akik otthoni, családi vagy éppen irodai összejöveteleket szerveznek és vendégeket várnak. A Szamos online boltjában - a könnyedén és tetszőlegesen összeválogatható édességek és ünnepi torták mellett - különleges fogás lehet ebédre vagy más alkalmakra egy-egy finom Mézes Mackó összeállítás, melyek gusztusos, szállításbiztos dobozkákban kényelmesen házhoz is rendelhetők. Klasszikus sonkatekercs kukoricasalátával, tejszínes besamell-krémmel töltött kaszinótojás, norvég füstölt lazaccal készített töltött tojás ínyenc Waldorf salátával - a választék széles.

Kétségtelen, hogy a Mézes Mackó sikerének titka a mai napig a kiváló alapanyagokban, a pontosan betartott receptekben és a sok-sok odafigyelésben rejlik. Tegyen egy próbát!

A hidegkonyhai termékeket jelenleg öt Szamos üzletben lehet megkóstolni, és már interneten is megrendelhetők a Szamos Online boltjában. (X)

Allee Cukrászda – 1117 Bp., Váli u.3.

Budai Cukrászda – 1126 Bp., Böszörményi út 44-46.

Royal Kávéház – 1075 Bp., Erzsébet krt. 43-49.

Sugár Bonbonéria – 1148 Bp., Örs vezér tere 24.

Szépkilátás Cukrászda – 1121 Bp., Szépkilátás u.1.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!