Mennyei finomság estére - praktikusan

Este vendégek jönnek. Valami finomságot ígértem nekik, de mivel hat órakor végzek, vásárolni csak utána tudok. Egy igazi nőnek minden sikerül, csak akarni kell.

Kis matek: egy óra a vásárlás, egy a főzés, sima ügy. Parkolóhelyre persze vadászni kell, de szerencsére az új Micrámmal zavarba ejtően könnyű parkolni. A kedvenc zöldségesemnél veszek mángoldot, édesburgonyát, répát, gombát és petrezselymet. Két kézzel egyensúlyozva viszem a csomagot az autóig, persze sehol egy férfi, aki segítene! Ez az a pillanat, amikor az intelligens kocsikulcsnak igazán hasznát veszi az ember. Lazacot csakis frissen veszek, úgyhogy irány a nagycsarnok, aztán haza.

Kíváncsi vagy az új Micrára?

A párom otthon vesztére megkérdezi, hogy tud-e segíteni. Naná, hogy tud! Lássunk is hozzá:

Lazacderék mángold ágyon

Hozzávalók: 2 nagyobb szelet lazacfilé, 12 levél mángold, 20 dkg gomba, 2 db édesburgonya, 4 db sárgarépa, só, bors, citrom, petrezselyemlevél

A lazacot szeletekre vágom és sóval, borssal, citromlével bepácolom. 20 percig pihenhet, addig elkészítjük a zöldségeket. Egy nagy serpenyőben, olívaolajon megpárolom a vékony szeletekre vágott édesburgonyát és a répát, amikor félig kész, hozzáteszem a csíkokra szelt mángoldot és a gombát is. (Aki szereti, 1-2 gerezd fokhagymát és egy kis chilit is rádobhat.)

Olívaolajon pár perc alatt megsütöm a lazacokat, és már készen is vagyunk, lehet tálalni, petrezselyemlevéllel vagy olívabogyóval díszítjük.

Három nagyon jó lazacrecep

Még több lazacreceptért kattints ide >>>

Ismerd meg az új Nissan Micrát! >>>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!