Mennyei finomság estére - praktikusan

Este vendégek jönnek. Valami finomságot ígértem nekik, de mivel hat órakor végzek, vásárolni csak utána tudok. Egy igazi nőnek minden sikerül, csak akarni kell.

Kis matek: egy óra a vásárlás, egy a főzés, sima ügy. Parkolóhelyre persze vadászni kell, de szerencsére az új Micrámmal zavarba ejtően könnyű parkolni. A kedvenc zöldségesemnél veszek mángoldot, édesburgonyát, répát, gombát és petrezselymet. Két kézzel egyensúlyozva viszem a csomagot az autóig, persze sehol egy férfi, aki segítene! Ez az a pillanat, amikor az intelligens kocsikulcsnak igazán hasznát veszi az ember. Lazacot csakis frissen veszek, úgyhogy irány a nagycsarnok, aztán haza.

Kíváncsi vagy az új Micrára?

A párom otthon vesztére megkérdezi, hogy tud-e segíteni. Naná, hogy tud! Lássunk is hozzá:

Lazacderék mángold ágyon

Hozzávalók: 2 nagyobb szelet lazacfilé, 12 levél mángold, 20 dkg gomba, 2 db édesburgonya, 4 db sárgarépa, só, bors, citrom, petrezselyemlevél

A lazacot szeletekre vágom és sóval, borssal, citromlével bepácolom. 20 percig pihenhet, addig elkészítjük a zöldségeket. Egy nagy serpenyőben, olívaolajon megpárolom a vékony szeletekre vágott édesburgonyát és a répát, amikor félig kész, hozzáteszem a csíkokra szelt mángoldot és a gombát is. (Aki szereti, 1-2 gerezd fokhagymát és egy kis chilit is rádobhat.)

Olívaolajon pár perc alatt megsütöm a lazacokat, és már készen is vagyunk, lehet tálalni, petrezselyemlevéllel vagy olívabogyóval díszítjük.

Három nagyon jó lazacrecep

Még több lazacreceptért kattints ide >>>

Ismerd meg az új Nissan Micrát! >>>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?