Megmaradt pár tojásfehérje? Így tároljuk megfelelően

Akár friss házi tésztát, akár kekszeket, linzert vagy valamilyen mártást készítünk, könnyen lehet, hogy csak a tojás sárgájára van szükségünk. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a fehérjét automatikusan ki kell, hogy dobjuk – ne pazaroljunk, inkább tanuljuk meg tárolni a megmaradt alapanyagot!

A tojásfehérje gazdag fehérjékben és ásványi sókban, ugyanakkor alacsony a kalóriatartalma, így sokak kedvenc alapanyaga. Ha épp nincs rá szükségünk egy receptben, könnyen kárba veszhet – feltéve, hogy nem tudjuk, mit kezdjünk vele.

Megmaradt pár tojásfehérje? Így tároljuk megfelelően

De mégis hogyan kezeljük? Mennyi ideig tarthatjuk a tojásfehérjét a hűtőben? Esetleg érdemesebb lefagyasztani? Nézzük, mit érdemes csinálni vele!

A tojásfehérje tárolása nagyon egyszerű, és a megfelelő gondossággal akár hosszabb időre is megőrizhetjük a minőségét akár a hűtőben, akár a fagyasztóban. Ehhez csak néhány egyszerű lépést kell követni.

Kattints a képre, és tudd meg, mik a legfőbb lépések!

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazdagodhat a tárházad:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek