Még soha senki nem tudta megenni a világ legnagyobb nachos tálját

Legutóbb egy 22 éves nő próbálkozott befalni, de csúnyán kudarcot vallott.

1 kilogramm tortilla chips, 3 kilogramm marhaszegy, 1 kilogramm cheddar sajt és fél kilogramm tejföl, salsa szósz és guacamole - ebből áll a világ legnagyobb nachos tálja, amit az egy angliai étteremben árusítanak. Az óriási serpenyőben tálalt ételnek egyébként nem csak a súlya, hanem az ára is hatalmas, hiszen 40 fontba, azaz 16 ezer forintba kerül, de ha valakinek sikerül egyedül megennie, akkor természetesen nem kell kifizetnie az ételt. Sőt, az étterem még egy ajándék desszerttel is kedveskedik. A kalóriatartalma is igencsak meghökkentő, ugyanis 15 434 kalóriát tartalmaz.

Ezt szerette volna begyűrni Lily Cuthberton, de elég hamar jól lakott a finomsággal, csupán 35 percig próbálkozott. Annak ellenére sem sikerült neki, hogy előző este egy csomó sajtkrémes kekszet evett, hogy ezzel is tágítsa a gyomrát.

„Tudtam, hogy nagy, de nem gondoltam, hogy ilyen nagy lesz – rögtön tudtam, hogy lehetetlen küldetés, de szeretem a nachost, így megpróbáltam. 35 perc múlva abba kellett hagynom, mert tele lettem, a gyomrom már nem tudta kezelni, és a nachos tál soha nem akart elfogyni.” Lily elárulta, hogy azóta nem bír chipsre nézni, amit egyáltalán nem csodálunk a videót elnézve.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: iStock

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?