Egy adag üdítő = nyalókányi cukor

Felejtsük el a kockacukor-piramisokat, itt a cukortartalom egy újabb vizuális ábrázolása! Egy adag üdítő = egy jókora nyalóka!

Henry Hargreaves, a többek között különleges, ételekből összeállított kompozícióiról ismert fiatal új-zélandi fotós gondolt egy nagyot és egy új módot talált ki a a szénsavas üdítőitalok cukortartalmának ábrázolására.

Olvastad már?

Tényleg ennyi cukrot eszünk?

Az eddig ismertebb kockacukor-piramisok helyett nyalókákat gyártott az üdítőitalokból, majd ezekből "(de)hydrate" ((de)hidratálás) címmel összerakott egy fotókollekciót.

Kóla-nyalóka

Előkészületként készített mindegyik italhoz 1-1 egyedi olvasztóformát, majd a kiszemelt termékek víztartalmát elforralta, míg egy szirup maradt. Ezt a szirupot beleöntötte az előre elkészített formába, beletűzött egy pálcikát és megvárta, amíg a massza megszilárdul.

Vitaminos víz (vitamin water)

Így aztán tényleg jól látható, hogy az üdítőital elfogyasztása valójában olyan, mintha egy nagy nyalókát szopogatnánk el - akár naponta többször is.

Mountain Dew

És bár Mr. Hargreaves nálunk kevésbé ismert italokat választott projektjéhez, ne legyenek illúzióink, az itthon széles kínálatban kapható cukrozott, szénsavas üdítőitalok is pont így néznének ki nyalóka formájában.

forrás: henryhargreaves.com

Címlapról ajánljuk

További cikkek