Eltűnik a retró Medve sajt? Bezár az eredeti sajtüzem

Szomorkás hír a Medve sajt rajongóinak: bezár az eredeti gyártó, a 100 évvel ezelőtt alapított répcelaki sajtgyár.

A korábbi Pannontej (jelenlegi Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt.) átszervezi működését, és bezárja az egyik retró kedvenc, a Medve Sajt eredeti gyártóüzemét Répcelakon.

Bezár a Medve sajt eredeti üzeme, a 100 évvel ezelőtt alapított répcelaki sajtgyár
A kép illusztráció / Getty

„A cég tájékoztatása szerint a csoportszintű racionalizálási folyamat részeként várhatóan 2025 végéig bezárják a répcelaki ömlesztettsajt-gyártó üzemet" - írja a 24.hu.

A bezárás mintegy 160 alkalmazottat érint, akiknek lehetősége nyílik Veszprémben és a németországi Kemptenben lévő telephelyen dolgozni, illetve kedvező végkielégítési csomagban részesülni.

A répcelaki gyár az elmúlt időszakban alacsony kihasználtságú volt, a korszerűsítés pedig túl költséges beruházást igényelt volna.

A társaság egyik legfontosabb márkája a Medve sajt, amit egy svájci sajtmester, Stauffer Frigyes hozott Magyarországra 1925-ben, és gyártotta répcelaki üzemében. A répcelaki gyár 1955-től a Vas megyei Tejipari Vállalat üzemegysége volt, 1995-ben vásárolta meg a Pannontej Rt., amely jelenleg francia tulajdonban, Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. néven működik

– fejti ki a 24.

A Savencia leszögezte, hogy célja a meghatározó márkák megtartása, mint a Medve vagy a Karaván, így a vásárlók a jövőben is megtalálják majd ezeket a termékeket a boltok polcain.

A Medve sajt felhasználható szendvicsekben:

  • Krémes állaga miatt jól kiegészíti a felvágottakat.
  • Gyorsan, praktikusan kezelhető, kenhető.
  • Melegszendvicsekbe is remekül olvad.

Krémlevesekhez:

  • Pl. brokkoli-, karfiol-, burgonyakrémlevesbe keverve extra krémes ízt ad.

Hidegtálakon, falatkákban

  • Fogpiszkálóra szúrva például szalámival, uborkával vagy olívabogyóval.
  • Szép és egyszerű vendégváró falatkák készíthetők vele.
  • A gyerekek is imádják.

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek