A korábbi Pannontej (jelenlegi Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt.) átszervezi működését, és bezárja az egyik retró kedvenc, a Medve Sajt eredeti gyártóüzemét Répcelakon.
„A cég tájékoztatása szerint a csoportszintű racionalizálási folyamat részeként várhatóan 2025 végéig bezárják a répcelaki ömlesztettsajt-gyártó üzemet" - írja a 24.hu.
A bezárás mintegy 160 alkalmazottat érint, akiknek lehetősége nyílik Veszprémben és a németországi Kemptenben lévő telephelyen dolgozni, illetve kedvező végkielégítési csomagban részesülni.
A répcelaki gyár az elmúlt időszakban alacsony kihasználtságú volt, a korszerűsítés pedig túl költséges beruházást igényelt volna.
A társaság egyik legfontosabb márkája a Medve sajt, amit egy svájci sajtmester, Stauffer Frigyes hozott Magyarországra 1925-ben, és gyártotta répcelaki üzemében. A répcelaki gyár 1955-től a Vas megyei Tejipari Vállalat üzemegysége volt, 1995-ben vásárolta meg a Pannontej Rt., amely jelenleg francia tulajdonban, Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. néven működik
– fejti ki a 24.
A Savencia leszögezte, hogy célja a meghatározó márkák megtartása, mint a Medve vagy a Karaván, így a vásárlók a jövőben is megtalálják majd ezeket a termékeket a boltok polcain.
A Medve sajt felhasználható szendvicsekben:
- Krémes állaga miatt jól kiegészíti a felvágottakat.
- Gyorsan, praktikusan kezelhető, kenhető.
- Melegszendvicsekbe is remekül olvad.
Krémlevesekhez:
- Pl. brokkoli-, karfiol-, burgonyakrémlevesbe keverve extra krémes ízt ad.
Hidegtálakon, falatkákban
- Fogpiszkálóra szúrva például szalámival, uborkával vagy olívabogyóval.
- Szép és egyszerű vendégváró falatkák készíthetők vele.
- A gyerekek is imádják.