Eltűnik a retró Medve sajt? Bezár az eredeti sajtüzem

Szomorkás hír a Medve sajt rajongóinak: bezár az eredeti gyártó, a 100 évvel ezelőtt alapított répcelaki sajtgyár.

A korábbi Pannontej (jelenlegi Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt.) átszervezi működését, és bezárja az egyik retró kedvenc, a Medve Sajt eredeti gyártóüzemét Répcelakon.

Bezár a Medve sajt eredeti üzeme, a 100 évvel ezelőtt alapított répcelaki sajtgyár
A kép illusztráció / Getty

„A cég tájékoztatása szerint a csoportszintű racionalizálási folyamat részeként várhatóan 2025 végéig bezárják a répcelaki ömlesztettsajt-gyártó üzemet" - írja a 24.hu.

A bezárás mintegy 160 alkalmazottat érint, akiknek lehetősége nyílik Veszprémben és a németországi Kemptenben lévő telephelyen dolgozni, illetve kedvező végkielégítési csomagban részesülni.

A répcelaki gyár az elmúlt időszakban alacsony kihasználtságú volt, a korszerűsítés pedig túl költséges beruházást igényelt volna.

A társaság egyik legfontosabb márkája a Medve sajt, amit egy svájci sajtmester, Stauffer Frigyes hozott Magyarországra 1925-ben, és gyártotta répcelaki üzemében. A répcelaki gyár 1955-től a Vas megyei Tejipari Vállalat üzemegysége volt, 1995-ben vásárolta meg a Pannontej Rt., amely jelenleg francia tulajdonban, Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. néven működik

– fejti ki a 24.

A Savencia leszögezte, hogy célja a meghatározó márkák megtartása, mint a Medve vagy a Karaván, így a vásárlók a jövőben is megtalálják majd ezeket a termékeket a boltok polcain.

A Medve sajt felhasználható szendvicsekben:

  • Krémes állaga miatt jól kiegészíti a felvágottakat.
  • Gyorsan, praktikusan kezelhető, kenhető.
  • Melegszendvicsekbe is remekül olvad.

Krémlevesekhez:

  • Pl. brokkoli-, karfiol-, burgonyakrémlevesbe keverve extra krémes ízt ad.

Hidegtálakon, falatkákban

  • Fogpiszkálóra szúrva például szalámival, uborkával vagy olívabogyóval.
  • Szép és egyszerű vendégváró falatkák készíthetők vele.
  • A gyerekek is imádják.

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...