Maul Zsolt

Pályafutásomat 15 éve borászként kezdtem Villányban. Mellette a gasztronómia is szerves része lett az életemnek. 

Név: Maul Zsolt

Életkor: 36

Foglalkozása: borász, étteremtulajdonos

Kedvenc ízvilág: magyaros

Kedvenc szakács: Gordon Ramsay

Kedvenc saját recept: Rántott töltöttkáposzta, savanyúkáposzta krémmel, fűszeres tejfölhabbal

Kedvenc recept: Harcsapaprikás, túrós lasagne-val, pontytepertővelSaját specialitás: Sült libamáj szilvás lilahagyma lekvárral

Pályafutásomat 15 éve borászként kezdtem Villányban. Mellette a gasztronómia is szerves része lett az életemnek. A villányi főutcán egy kiváló éttermet üzemeltettem. Imádom a vendéglátást, a vendégeket. Egy nagyon jókedvű, vidám embernek tartom magam.

Szeretek főzni, hobbiszakács vagyok, aki nagyon szeret főzni a családjának és a barátainak, de kizárólag otthon, családi környezetben! A saját konyhámban a legjobb, ahol nyugodt körülmények közt kísérletezhetek. Hasonlóképpen, mint a borászatban, ahol csak én vagyok, meg a bor. Olyankor van időm kísérletezni, próbálgatni és tökéletesre fejleszteni.A legnagyobb hobbim a BOR. A borozás, borkóstolás minden pillanatát élvezem.Vallom, hogy főzni is csak úgy lehet tökéleteset, ha egy pohár bor társaságában teszed!Bár a magyaros konyha a kedvencem, szívesen próbálom ki más nemzetek ételspecialitásait is.Jelenleg Németországban élek a családommal, ahol a saját magyar éttermünket és olasz fagyizónkat üzemeltetjük.A hazámtól viszont továbbra sem szakadtam el, mert Villányban a boros gasztronómiát újragondoltam és a borászat mellett egy új vállalkozásba kezdek. Megnyitottunk egy egyedi, intimebb vendéglátást, egy lakáséttermet.Életfilozófiám: Néha az élvezet hajszolását, máskor a hajsza élvezetét szeretem.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Induljon a bejgli-szezon! – 9 hely, ha idén rendelnéd a...

Bejgli nélkül nincs karácsony, és bár tudom, hogy a sokféle bejgli vallás azon a közös alapon nyugszik, hogy a legjobb a házi, megértem azokat is, akik nem tudnak, vagy nem akarnak még sütéssel is bajlódni az ünnepek előtt/alatt. A rendelés viszont sokszor hazárdjáték, ezért most mutatunk kilenc helyet, akik szentestére az asztalokra varázsolják a tökéletes minőségű bejglit, és nektek rá sem kell néznetek a sodrófára.

Kormos Lili

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.