Márk nyerő miniburgerei

Ez a nap Fördős Zé kedvence lesz: keleti kacsatekercsek után hamburgerparádé következett A Konyhafőnök harmadik évadának második adásában!

Miniburgerek lilahagymalekvárral, füstölt sajttal és pirított salátaszívvel, Márktól

Hozzávalók 3 hamburgerhez:

A zsemléhez

  • 3 adag kelt tészta

A lilahagymalekvárhoz

  • 2 ek barna cukor
  • 1 közepes fej lila hagymafelezve és vékonyra szelve
  • 1 gerezd vékonyra szelt fokhagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek balzsamecet
  • fél narancs héja
  • 1 tk fahéj
  • 1 kk szegfűszeg
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk rozmaring

A húspogácsához

  • 20 dkg sertéshús
  • 10 dkg faggyú
  • só és bors ízlés szerint

A sült krumplihoz

  • 2-3 szem burgonya
  • 2 ek olívaolaj vagy vaj

A hamburgerbe és mellé

  • fél lilahagymaapró kockára vágva
  • 1 gerezd fokhagymazúzva, kockázva
  • 3 szelet füstölt sajt
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • fél sárga kaliforniai paprika
  • fél piros kaliforniai paprika
  • 1 db lime leve és héja
  • 1 marék metélőhagyma
  • 1 ek citromlé
  • 1 db salátaszív

Elkészítés

A hamburgerzsemléhez

  • A kelt tésztából bucikat formázunk, tojássárgájával bekenjük a tetejüket, majd 30 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük őket.

A hagymalekvárhoz

  • Egy szószos edényben barnacukrot pirítunk, rádobjuk a finomra vágott lila hagymát, illetve fokhagymát, felöntjük vörösborral, majd hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjat, narancs héját, balzsamecetet, kakukkfüvet, rozmaringot és lassan visszaforralva besűrítjük, kb. 30 perc alatt.

A húspogácsához

  • A sertéshúst, és a faggyút ledaráljuk, sóval, borssal ízesítjük, 3 lapított pogácsát formázunk belőle, majd olívaolajon mindkét oldalát megsütjük.

A hamburgerbe és mellé

  • Grillezett paradicsomot és füstölt sajtot teszünk a hús tetejére, majd lilahagymalekvárral pakoljuk meg a kupacot.
  • A burgonyát sós vízben, szétesésig főzzük, utána hirtelen lehűtjük, és lecsöpögtetjük, majd forró olajban ropogósra sütjük.
  • A salátához finomra vágott hagymát és fokhagymát pár másodpercig pirítunk. Apróra vágott paprikát, és koktélparadicsomot valamint a metélőhagymát bele aprítjuk. Limehéjjal és lével, illetve sóval, borssal ízesítjük. A salátaszívet félbevágjuk, olívaolajjal, sóval, borssal és egy kis citrommal ízesítjük, és serpenyőbe kicsit meggrillezzük. Ízlés szerint tálaljuk.

Tudj meg többet A konyhafőnök 3. évadásról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?