Márk nyerő miniburgerei

Ez a nap Fördős Zé kedvence lesz: keleti kacsatekercsek után hamburgerparádé következett A Konyhafőnök harmadik évadának második adásában!

Miniburgerek lilahagymalekvárral, füstölt sajttal és pirított salátaszívvel, Márktól

Hozzávalók 3 hamburgerhez:

A zsemléhez

  • 3 adag kelt tészta

A lilahagymalekvárhoz

  • 2 ek barna cukor
  • 1 közepes fej lila hagymafelezve és vékonyra szelve
  • 1 gerezd vékonyra szelt fokhagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek balzsamecet
  • fél narancs héja
  • 1 tk fahéj
  • 1 kk szegfűszeg
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk rozmaring

A húspogácsához

  • 20 dkg sertéshús
  • 10 dkg faggyú
  • só és bors ízlés szerint

A sült krumplihoz

  • 2-3 szem burgonya
  • 2 ek olívaolaj vagy vaj

A hamburgerbe és mellé

  • fél lilahagymaapró kockára vágva
  • 1 gerezd fokhagymazúzva, kockázva
  • 3 szelet füstölt sajt
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • fél sárga kaliforniai paprika
  • fél piros kaliforniai paprika
  • 1 db lime leve és héja
  • 1 marék metélőhagyma
  • 1 ek citromlé
  • 1 db salátaszív

Elkészítés

A hamburgerzsemléhez

  • A kelt tésztából bucikat formázunk, tojássárgájával bekenjük a tetejüket, majd 30 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük őket.

A hagymalekvárhoz

  • Egy szószos edényben barnacukrot pirítunk, rádobjuk a finomra vágott lila hagymát, illetve fokhagymát, felöntjük vörösborral, majd hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjat, narancs héját, balzsamecetet, kakukkfüvet, rozmaringot és lassan visszaforralva besűrítjük, kb. 30 perc alatt.

A húspogácsához

  • A sertéshúst, és a faggyút ledaráljuk, sóval, borssal ízesítjük, 3 lapított pogácsát formázunk belőle, majd olívaolajon mindkét oldalát megsütjük.

A hamburgerbe és mellé

  • Grillezett paradicsomot és füstölt sajtot teszünk a hús tetejére, majd lilahagymalekvárral pakoljuk meg a kupacot.
  • A burgonyát sós vízben, szétesésig főzzük, utána hirtelen lehűtjük, és lecsöpögtetjük, majd forró olajban ropogósra sütjük.
  • A salátához finomra vágott hagymát és fokhagymát pár másodpercig pirítunk. Apróra vágott paprikát, és koktélparadicsomot valamint a metélőhagymát bele aprítjuk. Limehéjjal és lével, illetve sóval, borssal ízesítjük. A salátaszívet félbevágjuk, olívaolajjal, sóval, borssal és egy kis citrommal ízesítjük, és serpenyőbe kicsit meggrillezzük. Ízlés szerint tálaljuk.

Tudj meg többet A konyhafőnök 3. évadásról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!