Mi habosan könnyed mákos gubás pohárkrémmel dobjuk fel az ünnepeket...és te?

A mákos guba alapkelléke a magyar konyhának. Az ünnepekre habosabbá és könnyedebbé varázsoltuk, hogy igazán jólessen a menüsor után a desszert, aminek mindig akad még egy kis hely, akkor is, ha dugig ettük magunkat.

A mákos guba már régen is karácsonyi fogásnak számított. Bár ma már bármikor elkészíthetjük ezt a finomságot, a szokásoknak nehéz hátat fordítani teljesen, és hát nem is szükséges! Épp ezért hoztuk el ezt a felturbózott receptet, ami lehet, hogy nem egyszerűbb, de annál finomabb és mutatósabb! A mákos guba receptjét apróságokban átalakítottuk, hogy igazán ünnepi tálalást kapjon. Az édesség legnagyobb hibája, hogy nehéz szépen, gusztusosan elkészíteni. A kifliszeletek inkább hajaznak a mindennapokra, mint a karácsonyi asztalra, és ebben a formában a mák sem a legjobb külalakját mutatja felénk.

Megpirult kiflik, teljes recept a képen!

Az édesség legnagyobb hibája, hogy nehéz szépen, gusztusosan elkészíteni. A kifliszeletek inkább hajaznak a mindennapokra, mint a karácsonyi asztalra, és ebben a formában a mák sem a legjobb külalakját mutatja felénk. A kisebb módosítások mind azért indokoltak, hogy valóban elégedettek legyünk a végeredmény láttán. A kifliket jó ropogósra sütöttük, a krémet pedig mascarponéval és habtejszínnel lágyítottuk, hogy igazán könnyed legyen.

A végeredmény magáért beszél.

Szemrevaló mákos gubás pohárkrém, teljes recept a képen!

Ez a recept a tökéletes példa arra, hogy egy egyszerű, hétköznapi finomságot is elegáns köntösbe lehet öltöztetni. A mákos guba egyike azoknak a maradékmentő recepteknek, ami kevés energiabefektetéssel varázsol az asztalra valami édeset, hogy desszert is legyen, és a több napos kifliket se kelljen kidobni. A vaníliasodó később csatlakozott csak a mákhoz és a kiflihez, amivel karöltve az édesség egy következő szintre lép. Bár valaki az egyszerű mákos-kiflis tésztára esküszik, de ki hagyná le róla a vaníliás szószt, hiszen ez teszi igazán teljessé a gubát.

Szemrevaló mákos guba pohárkrém, teljes recept a képen!

A pohár formula tökéletes egy felturbózásra váró mákos gubának. Ha nagyobb fába szeretnénk vágni a fejszénket az ünnepek alatt, akkor bevállalhatjuk a mákosguba-torta elkészítését is. Annak, aki inkább maradna a pohárformánál, nincs más dolga, mint sütőben elkészíteni a kiflis-mákos alapot, majd főzni egy vaníliás krémet, amit felvert habtejszínnel és mascarponéval kell felütni.

A szemrevaló mákos guba pohárkrém receptjét itt találod. Készítsd el, és adj új külsőt a megszokott ünnepi mákos gubádnak!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Címlapról ajánljuk