Major Luca

Dédelgetett álmom: ”Párizsban nyitok egy éttermet”.

Név: Major Luca

Életkor: 22

Foglalkozása: tanuló

Kedvenc ízvilág: olasz konyha

Kedvenc szakács: Ryan Clift

Kedvenc saját recept: paprika salsa házi rozmaringos kenyérrel

Kedvenc recept: spagetti pikáns garnélávalSaját specialitás: libamáj terrine gyümölcsös borzselével és füge szósszal

A Budapesti Gazdasági Főiskolán turizmus vendéglátást tanulok angol nyelven, most januárban államvizsgázok. Második nyelvnek a franciát választottam. A nyelvtanulás során megismertem és megkedveltem a francia kultúrát és gasztronómiát. Dédelgetett álmom: ”Párizsban nyitok egy éttermet”. A diploma megszerzése után szeptembertől a barcelonai egyetemre jelentkeztem, ott szeretném elvégezni a mesterképzést. Életemben fontos szerepet játszott a lovaglás, 13 évig versenyszerűen díj ugrattam. A lovaglás olyan, mint a főzés, az ember közben ellazul, kikapcsol, és csakis arra koncentrál, amit csinál!

Címlapról ajánljuk

7 műanyagmentes és magyar játék a legkisebbeknek a fa alá

Mi legyen a menü? Kell szép, hangulatos dekoráció. Na meg a fa! És persze a legfontosabb, az ajándék. Gyerekeknél adja magát, hogy játékot kapjanak. Na de, azon belül milyet? Most 7 ötletet is hoztunk, hogy a legkisebbeknek milyen műanyagmentes, minőségi és nem utolsó sorban hazai játék kerüljön a fa alá.

Szász Nóri

További cikkek

5 trükk, ami az egyszerű köretedből elegáns ünnepit varázsol

Ha ünnep van, úgy érezhetjük, hogy mindenből a legszebbet, a legelegánsabbat kell elővenni, legyen az étkészlet, jókedv vagy éppenséggel köret. Persze az idő vagy a pénz nem mindig adott minderre: nézzük meg hát, hogy lesz a szerény karácsonyi köretből (pofonegyszerűen) elegáns!