Magyarország is érintetté vált a babatejporbotrányban

A francia Lactalis cégcsoport termékeiből Magyarországra is szállítottak.

A francia Lactalis cégcsoport kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak.

A korábbi visszahívás csak a Craonban 2017. február 15-e után gyártott tápszerek bizonyos tételeire vonatkozott.​ Ezt terjesztette ki a cég gyártási időponttól és tételszámtól függetlenül minden, a craoni gyárban (EU azonosítószám: FR 53.084.014 CE) készült termékre. A Lactalis cégcsoport hangsúlyozta, hogy a kiterjesztett további intézkedés nem egészségügyi okokból vált indokolttá.

Néhány napja a BBC is beszámolt róla, hogy83 országból több mint 12 millió doboz babatejport hívtak vissza a szalmonellabotrány miatt. A francia Lactalis az egyik legnagyobb tejtermékeket gyártó cég, 47 országban van gyáruk.

A botrány azután robbant ki, hogy több szülő panaszt tett, miután gyerekük rosszul lett. Egyes francia sajtóorgánumok szerint a Lactalis megpróbálta eltussolni az ügyet, de ezt a gyanúsítgatást Emmanuel Besnier, a cég ügyvezetője elutasította. Azt mondta, minden panaszt ki fognak vizsgálni. Szalmonellás megbetegedéseket, Franciaországon kívül Görögországból és Spanyolországból is jelentettek.

A Nébih megkezdte a Magyarországra szállított termékek körének ellenőrzését, az érintett termékek pontos adatairól a lakosságot a lehető legrövidebb időn belül értesíti.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk