Magyarország elbukott egy Michelin-csillagot

Március 6-án Brüsszelben jelent meg a legújabb Michelin-kalauz, és sajnos rossz hírünk van, egyik neves budapesti éttermünk elveszítette csillagát. Mutatjuk a magyar listát!

Hétfő este Jókuti András Világevő blogja élőben közvetítette Brüsszelből a Michelin étteremkalauz Európai kiadásának ceremóniáját a magyar közönségnek. A 2017-es kalauz szerint ezek a Michelin-csillagos éttermek Budapesten:

  • a Costes,

  • a Costes Downtown,

  • a Borkonyha,

  • és az Onyx.

Szomorú hír, hogy 2015 márciusában a legjobbra értékeltTanti étterem elvesztette Michelin-csillagát.

Az étterem két éve, Pesti István idején kapta a csillagot, aki nem sokkal ezután otthagyta az éttermet és azóta a tatai Platán konyhafőnöke.

A Michelin-csillagok mellett kiosztották a Bib Gourdman díjakat is, amit idén a

  • Petrus,
  • a Fricska
  • és a Lacikonyha kapott.

Ezt a díjat azok a éttermek kapják, amik ár-érték arányban minőségi ételekkel várják vendégeiket.

Érdekesség az idei díjátadóról, hogy a bécsi Amador étterem egyből két csillagot is kapott. Nálunk új éttermet nem díjaztak, reméljük, hogy majd jövőre.

A díjazottak teljes listáját itt megtudjátok nézni.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek