Újabb budapesti étterem kapott Michelin-csillagot

A Budapest XII. kerületében található Tanti kapott Michelin-csillagot az Európa nagyvárosainak éttermei közül válogató Michelin-kalauz idei kiadásában.

A Michelin honlapján közzétett közlemény idézi Rebecca Burrt, a kalauz szerkesztőjét, aki a Tanti "nagyszerű főztjét és egyszerű művészetét" dicséri, és aki szerint a stílusos modern étterem és konyhája "tiszta", friss ízeket kínál, valamint a hozzávalók valódi ismeretéről tesz tanúbizonyságot.

Összesen öt új budapesti étterem került be a Main Cities of Europe 2015 kalauzba, hogy melyek, azt azonban nem részletezi a közlemény. Prága 4, Varsó pedig 3 újonnan bekerült étteremmel büszkélkedhet. Mint Rebecca Burr hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy mennyire változatos éttermeket találtak kritikusaik ezekben a feljövőben lévő városokban a hentesüzletből átalakított éttermektől kezdve a stílusos borbárokig.

A Tanti lett az új magyar Michelin-csillagos étterem

A kalauz 20 ország 46 városának éttermei közül válogat. Új városként került be az idei kiadásba a dániai Aarhus és a svédországi Malmö, mindkettő 3-3 egycsillagos étteremmel.

A budapesti Tanti étterem enteriőrje

A március 12-től elérhető kalauz összesen 1537 szállodát és 2380 éttermet mutat be, köztük 15-nek van három, 83-nak két és 373-nak egy Michelin-csillaga. Azoknak, akik elérhető áron akarnak jót enni, 292 Bib Gourmand éttermet is ajánl a kalauz.

Kacsamáj, véres hurka, zöldalma. Muszáj kipróbálni!

Olvastad már?

Szakénagykövetek Magyarországon

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!