5 magyar sajt a trappistán túl, amit imádnak a külföldiek

Minden nemzetnek megvan a maga sajtja. Gondoljunk csak az angol cheddarra, a svájci ementálira, az olasz parmezánra vagy éppen a holland goudára. Nálunk a mai napig a lakosság 70 százaléka a francia eredetű, de a szocializmusban (a tömlős mellett) egyeduralkodó trappista sajtot fogyasztja mindennapjaiban. Ennek ellenére rengeteg „hungarikum” sajtunk van, amit a határon túl is imádnak az emberek. Most jöjjön 5 ilyen sajt!

Igazából egyik ilyen magyar sajt sem hungarikum hivatalosan, de a gomolya már edzi magát, hogy felkerüljön a listára. Mellette számos olyan kemény és lágy sajtunk van, ami a sajtkészítés mesterségének köszönhetően évszázadok óta itt van velünk, csak a trappista mellett háttérbe szorult. Mutatunk nektek 5 magyar sajtot, amit imádnak a külföldiek!

Forrásunk volt.


Olvasd el ezeket a cikkeket is:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...