5 magyar sajt a trappistán túl, amit imádnak a külföldiek

Minden nemzetnek megvan a maga sajtja. Gondoljunk csak az angol cheddarra, a svájci ementálira, az olasz parmezánra vagy éppen a holland goudára. Nálunk a mai napig a lakosság 70 százaléka a francia eredetű, de a szocializmusban (a tömlős mellett) egyeduralkodó trappista sajtot fogyasztja mindennapjaiban. Ennek ellenére rengeteg „hungarikum” sajtunk van, amit a határon túl is imádnak az emberek. Most jöjjön 5 ilyen sajt!

Igazából egyik ilyen magyar sajt sem hungarikum hivatalosan, de a gomolya már edzi magát, hogy felkerüljön a listára. Mellette számos olyan kemény és lágy sajtunk van, ami a sajtkészítés mesterségének köszönhetően évszázadok óta itt van velünk, csak a trappista mellett háttérbe szorult. Mutatunk nektek 5 magyar sajtot, amit imádnak a külföldiek!

Forrásunk volt.


Olvasd el ezeket a cikkeket is:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek