Ez a magyar pékség is ott van Európa legjobbjai között

A sütés világnapja alkalmából az egyik neves brit bulvárlap, az Evening Standard európai pékségkörképet készített, a TOP 10 helyezés egyikét pedig egy magyar pékség érdemelte ki.

Európa egyik legjobb pékségének választotta meg a brit Evening Standard nevű bulvárlap a budapesti Arán Bakery-t – derül ki a Velvet cikkéből.

Az európai körkép a Sütés Világnapja alkalmából készült, a legjobbak között helyet kapó magyar pékség pedig olyan üzletek mellett szerepel, mint a párizsi Du Pain et des Idées (a világhírű Gault et Millau gasztronómiai kalauz által ajánlott hely) vagy a nápolyi Antica Pasticceria Carraturo, mely egy 1837 óta üzemelő pékség és cukrászda.

Az Arán Bakery-t egy Írországból hazatért házaspár alapította 2019-ben, választékuk pedig nemcsak nagyon széles, de nemzetközi is, a vásárlók ugyanis számos cruffin (croissant és muffin), flódni, kalács, teljes kiőrlésű kovászos kenyér, baszk sajttorta vagy éppen Guinness sörből készült sütemény közül válogathatnak, a nemzetközi toplistára is többek között széles kínálatuk és minőségi portékáik miatt kerültek fel.

Az arán gael nyelven kenyeret jelent, éppen ezért választották ezt az ír hagyományok által ihletett kézműves pékség nevének. Budapest zsidó városrészében egy 10 évig Írországban dolgozó pár, Kinga és Attila nyitotta meg a helyet, ahol cruffinok, puha, foszlós fahéjas tekercsek, pénteki barhesz (magyarul kalács) várja a vásárlókat. Nem kifejezetten magyar péksüteményekre specializálódott hely, de érdemes korán érkezni, nehogy elfogyjon a kedvenc!

– írja a Velvet a brit napilap cikkére hivatkozva.

A legjobb európai pékségek az Evening Standard szerint:

  • Anges de Sucre, London
  • Du pan et des Idees, Párizs
  • Zimtschneckenfabrik, München
  • Mysak, Prága
  • Brio, Athén
  • Gleba, Lisszabon
  • Babu’s, Zürich
  • Antica Pasticceria Carraturo, Nápoly
  • La Rose de Damas, Brüsszel

Az Arán Bakery-t Budán és Pesten is megtaláljátok, míg Pesten a 7. kerület, Wesselényi utca 23-as szám alatt próbálhatjátok ki híres finomságaikat, addig Budán a Móricz Zsigmond körtéren találkozhattok termékeikkel.

Címlap: Arán Bakery - Móricz


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek