Lippai Zsolt

Sosem tanultam a konyhaművészetet, de szeretném bebizonyítani, hogy a “kockák” nem csak a pizzarendeléshez értenek.

Név: Lippai Zsolt

Életkor: 37

Foglalkozása: informatikai vezető

Kedvenc ízvilág: magyaros és olasz konyha

Kedvenc szakács: Adrian Richardson

Kedvenc saját recept: Vörösboros marha saját titkos ízesítéssel

Kedvenc recept: Jamie Olvier féle töltött hagyma csirkével megbolondítvaSaját specialitás: pácolt húsok, risotto mindenféle módon

Szeretek improvizálni, a munkám is folyamatos kreativításra ösztönöz, ezt igyekszem az ízvilágomban is megjeleníteni. A hagyományos konyha híve vagyok, a fő hangsúly nálam inkább az ételek ízén van, akár egyszerűbb tálalás mellett is.

Nagy álmom az, hogy konyhában dolgozhassak úgy, hogy az alapoktól tanulva, fejlődve eljuthassak akár egy konyhafőnökségi szintig is – ennek megvalósításán dolgozom, amiért akár a teljes mostani karrieremet is feláldoznám.

Szabadidőmben filmekről írok kritikákat, saját blogom is van a témában, illetve a sport számos ágának vagyok nagy rajongója

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.