Örökre megváltozik a McDonald's legnépszerűbb menüje

A McDonald's idén nyáron teljesen kivonta a forgalomból az egyszer használatos műanyagokból készült evőeszközöket és csomagolási kiegészítőket, a jövőben pedig az ikonikus Happy Meal menühöz járó figurák is átalakulnak majd.

A 24.huYahoo Finance cikkét szemlézve arról ír, hogy néhány éven belül teljesen átalakítják a Happy Meal menükhöz járó műanyag játékfigurák anyagait, hogy azok megfeleljenek a kor kihívásainak, és még környezetbarátabbá, fenntarthatóbbá váljanak. Az előzetes tervek szerint 2025-ig minden, McDonald's által forgalmazott játékfigura megújuló, újrahasznosított vagy tanúsított alapanyagból fog készülni.

Becslésük szerint a következő négy évben 90 százalékkal csökken a szűz fosszilis alapú műanyag-felhasználásuk az újrahasznosítottal szemben

 – írja a 24.hu.

Jenny McColloch, a McDonald's cégfenntarthatósági vezetője szerint az új generációk már kényesebbek a bolygó védelmére, ezért van szükség a változásra, amelyet néhány országban korábban már bevezettek. Nagy-Britanniában és Írországban már fenntarthatóbb anyagokból készülnek a játékfigurák, de Franciaországban is sikerült majdnem teljesen áttérni a fenntartható anyagból készült játékok forgalmazására.

Az 1979-óta kapható Happy Meal játékok – főleg a gyerekek számára – nem lesznek kevésbé élvezhetőek, sőt! A Meki azt ígéri, hogy a játékok ugyanolya szórakoztatóak maradnak, egyes esetekben pedig akár egyedileg is testre szabhatóak lesznek, sőt, a cég interaktív játékok fejlesztését is tervezi az ajándék menükhöz.

Mindeközben a régi játékok sem kerülnek a szemétgyűjtőbe, a McDonald's pedig azon kísérletezik, hogy a megmaradt játékokból is hasznos kiegészítők – például tálcák – készülhessenek, ugyanígy azt is szeretnék elérni, hogy a játékot borító csomagolás a jövőben növényi alapanyagokból készüljön.

Forrásunk volt.


Ezeket is olvasd el!

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek