Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lendvai Levente képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon

Lendvai Levente, az Arany Kaviár fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020. elnevezésű Ifjúsági Szakács Világbajnokságon. 

A magyar Chaine Egyesület 2020. február 4-én, a Hungexpo területén tartott Sirha Budapest kiállítás keretében, 25. alkalommal rendezte meg 6 indulóval az Ifjúsági szakácsverseny döntőjét.

A versenyen indult az Arany Kaviár Étterem, az Olimpia Étterem, a Four Seasons Gresham, a Hotel Azúr, a Hotel Silverine Lake Resort valamint A KERT Bisztró ifjú, 27 év alatti szakácsa. Az ifjú szakácsoknak a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük.A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból (fácán, Kotányi dióolaj, Kotányi liofilizált rozmaring,  Valrhona Guanaja csokoládé) kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket maguk válogathattak össze.

A verseny igazgatója Kovács Lázár (Lázár Chef), a verseny igazgatóhelyettese Szabados Bettina (Luxury Event), a Szervező Bizottság elnöke: Földi Réka (Lázár Chef), a verseny időmérője Pereszlényi Alexandra (Vadrózsa Étterem), a felszolgálók koordinátora Peteli Dorottya (Stand Étterem) volt.

A konyhai zsűri tagjai voltak: Raj Ráchel (Tortaszalon), Barka Áron (Araz Étterem), Hanzély Attila (Luxury Event), Sándor Dénes dr (BGE). A konyhai zsűri értékelésének szempontjai: főzési technika, alapanyagok gazdaságos felhasználása, tisztaság, időtakarékosság.A kóstoló zsűri tagjai voltak: Széll Tamás (Stand Étterem) a zsűri elnöke, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Bicsár Attila (Traktor Restaurant), Bíró Lajos (Vendéglő a Kisbíróhoz), Győrffy Árpád (Four Seasons Gresham), Kovács Árpád (Főnix étterem), Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem), Rácz Krisztián (Hotel Azúr), Segal Viktor (Segal Konyhája). A kóstoló zsűri értékelésének szempontjai: ízhatás, megjelenés-tálalás, eredetiség.

A verseny műsorvezetője Kaszás Géza volt, a fergeteges hangulatról a Brass Time zenekar gondoskodott. A versenyt követően került sor az ünnepélyes eredményhirdetésére.

Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny 2020. évi dobogósai:

1. Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem ifjú szakácsa
2. Akács István, Olimpia Étterem
3. Szegedi Réka, Four Seasons Gresham

A dobogós helyezettek mellett gratulálunk a szoros verseny további résztvevőinek is: Huang Bao Shannak (A KERT Bisztró), Jakab Istvánnak (Hotel Azúr) és Károcs Olivérnek (Hotel Silverine Lake Resort).

Lendvai Levente a Kotányi Hungária Kft. által felajánlott különdíjat is megkapta a legjobban fűszerezett főétel elkészítéséért. Akács István a METRO különdíját kapta a legszervezettebben végzet konyhai munkáért. A METRO Kereskedelmi Kft. és a Kotányi Hungária Kft. jelen lévő képviselői felajánlották támogatásukat a győztes nemzetközi versenyre történő felkészítéséhez.A versenyzők Oklevelet, a Világszervezet Párizsi Központjából érkezett díszes medálokat, kupákat kaptak, a dobogósokat pedig a Kreinbacher Magnum pezsgővel és a Wüsthof késkészlettel jutalmaztuk.

A Chaine Egyesület köszönetet mond a zsűri tagjainak, valamint szakmai partnereinek az általuk nyújtott támogatásért:

 • Bocuse d’Or Akadémia, professzionális konyhai berendezések
 • Hungexpo, versenyhelyszín
 • METRO, alapanyagok
 • Lázár Chef, verseny előkészítése és szakmai partnerek koordinálása
 • Progast, felszolgált ételekhez tányérok, evőeszközök
 • Kotányi, fűszerek a versenyhez
 • Fackelmann, konyhai felszerelések
 • La Fiesta Party Service, frissítők és falatkák
 • Magyar Vendéglátók Ipartestülete, frissítők és falatkák
 • Luxury Event, verseny szervezés és lebonyolítás
 • Fiaker, frissítők és falatkák
 • Kreinbacher, pezsgő a dobogósoknak
 • Rubók csoport, frissítők és falatkák
 • T. Nagy Tamás, ételekhez különleges alapanyagok
 • Vorwerk, Thermomix gépek
 • Wüsthof, konyhai kések
 • Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete, szakmai iskolák tanulóinak megszervezése és koordinálása

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!