Lehorgonyzott a BazsaLicom – Ha Balatonfüreden jársz, a díjnyertes Food Truck bisztróját nem hagyhatod ki!

A BazsaLicom eddig üdítően zöld, díjnyertes Food Truckjáról volt híres, mostantól viszont nem csak négykeréken találkozhatunk velük. 

A BazsaLicom Food Truck 2018-ban debütált olaszosan friss, mégis hazai ihletésű ételeivel, a siker pedig egészen korán bekopogtatott a mozgó autós büfé ablakán, 2019-ben ugyanis a BazsaLicom ételei vihették haza a X. Food Truck Show és a Nosalty szakmai díját. A bisztró megálmodói, Vida Lilla és Bocskai Balázs idén újabb ötletet valósítottak meg, és július elején megnyitották első, saját bisztrójukat Balatonfüred egyik forgalmas utcácskájában.

A BazsaLicom Bisztró étlapja rengeteg könnyed, friss és különleges ízvilágú ételt kínál a füredi Blaha utcában járó vendégeknek. A kínálatban előételként hideg eperkrémlevest és parmezános-aszaltparadicsomos krémlevest is találunk, főételként pedig szintén friss, olaszos beütésű tésztafélék és persze a már jól bevált hamburgerek között válogathatunk, az alapanyagok pedig helyi termelőktől származnak.

A MadeinBalaton a bisztró nyitása kapcsán készített interjút Lillával és Balázzsal, akik elmondták, a bisztró alapvetően egyszerre fogja ötvözni a már ismert és kedvelt streetfoodok és a helyben fogyasztható, könnyed, friss és mégis laktató, házi készítésű tésztaételek felhozatalát. A cikkből kiderül, Balázs és Lilla már régóta tervezték a füredi bisztró megnyitását, erre a feladatra viszont lélekben is sokat kellett készülni, a BazsaLicom jövőjét pedig már biztos, hogy Balatonfüreden tudják elképzelni, Food Truckjukkal pedig show-k helyett inkább esküvőkön szeretnének megjelenni.

A BazsaLicom mostantól Balatonfüreden, a Blaha Lujza utca 9. szám alatt vár titeket hétfőtől vasárnapig fél 12-től 22 óráig. Figyelem: szerdán a vendégvárás szünetel!

Ezeket olvastad már?

címlap

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?