Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lehangoló jelentés: túlsúlyos nemzet vagyunk, de ez a legtöbbeket nem zavarja

A magyar lakosság többsége súlytöbblettel küzd, viszont jó részüket ez egyáltalán nem zavarja. A 15 év felettieknek csupán 40 százaléka tekinthető normál testsúlyúnak. 

A magyar lakosság 59–60 százaléka jónak vagy nagyon jónak tartja egészségi állapotát – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb tanulmányából. A Népszava azt írja, hogy a válaszadók egy általuk vélt normához igazítják a véleményüket, de a testtömegindex-számítás és a WHO iránymutatása alapján a 15 év felettieknek csupán 40 százaléka tekinthető normál testsúlyúnak. A lakosság több mint felének súlytöbblete van.

Nagyobb részük túlsúlyos, enyhe és középsúlyos elhízással a lakosság körülbelül kéttizede, súlyos elhízással csak elenyésző része küzd. 

Ezeket az adatokat már csak tetőzi, hogy a lakosság nagy része nem mozog eleget. A legkevesebbet azok sportolnak, akik nem dolgoznak.

Vizsgálták azt is, hogy mennyi gyümölcsöt fogyaszt a lakosság. Lehangoló adat, hogy a 16 évesnél idősebbek 40 százaléka fogyaszt naponta gyümölcsöt, 30 százaléka friss zöldségeket, salátát. Ennél csak az elszomorítóbb, hogy a magyarok 12 százaléka heti rendszerességnél ritkábban vagy sohasem fogyaszt gyümölcsöt és gyümölcslevet, 14 százalékuk pedig zöldséget és zöldséglevet.

Ez is érdekelhet

Segítség! Fogyni szeretnék, de mi lesz a családi menüvel? Hétköznapi tippek, hogy ne kelljen kétfelé főzni

A Népszavában egy szakértő felhívta a figyelmet arra: Az életmódunk nemcsak betegíthet, de gyógyíthat is! Talán érdemes lenne ezen a mondaton elgondolkozni!  

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!