A legjobb, ami a túlérett banánnal történhet

Ha rádtör a csillapíthatatlan desszert utáni vágy, ennél jobbat nem tudsz készíteni. Sőt, ha van fél órád, a legjobb gyümölcsfagyi kerekedik belőle!

Fagyasztott banán görögjoghurttal. Hű, na ez aztán kreatív, ennek aztán van helye egy receptoldalon - gondoltam magamban jó sznob módjára, mikor inspirációt gyűjtve beleakadtam ebbe a receptbe. Ha nem kókadozik három erősen megfáradt banán a gyümölcskosaramban, és nem vagyok túl lusta ahhoz, hogy banánkenyeret - mi mást - készítsek belőle, valószínűleg soha nem akadok rá életem legjobb banánfagyijának vagy fagyasztott joghurtjának a receptjére. Azt, hogy minek is nevezzem, még mindig nem találtam ki, ha gondoljátok, beszállhattok a buliba, mindenesetre én most megkövetem a recept alkotóját - 3 perc munkával ilyen finom desszertet még nem ettem.

Az instant banánfagyi receptjéért ide kattints!

A dologban semmi különleges nincs, egy egyszerű banánturmix mintájára épül, csak itt a tej helyett krémes görög joghurttal dolgozunk, a banánt meg lefagyasztjuk előtte. Ha ezt a lépést kihagyjuk, egy jelentős gasztronómiai pluszfaktortól fosztjuk meg magunkat, szóval inkább adjuk meg neki azt a háromnegyed órát! Utána pedig kedvünkre feldobhatjuk bármivel - én most egy kanál mézet meg egy kis mandulapálcikát adtam hozzá, de a csokireszeléktől a karamellönteten át más gyümölcsökig minden jól áll neki.

Az instant banánfagyi receptjét itt találod

És lehet, hogy éppen nincs fagyiszezon, de akkor is nagyon jól jön, ha fel akarunk dobni valamilyen tömör csokis sütit. Ha legközelebb egy ragacsos brownie-t készítek, biztosan odateszem az asztalra ezt a hideg banánkrémet - tökéletesen illik a még langyos csokis süteményhez ez a krémes, majdnem habos hideg kísérő.

Olvastad már?

Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek