A legegyszerűbb szagelűző a konyhádba

Palacsintát sütöttél tegnap délután, és még ma este is érzitek a beállt olajszagot? Esetleg ugyanez sültkrumplival, rántott hallal? Ez a praktika megoldja!

Reformételek ide vagy oda, az olajban rántott csirkének, zsírban sült karajnak, sült krumplinak, rántott/sült halnak nincs párja - néha a legtudatosabbaknál is becsúszik. Aztán ott van a híresen szagos palacsintasütés. Tényleg isteni, de minimum 4-szer meggondoljuk, nekiálljunk-e, mert utána azonnal mehetünk hajat mosni és ruhát cserélni, és a napokig tartó szellőztetés is alap.Ez a megoldás zöld, azaz környezetkímélő, olcsó, nem kell hozzá semmi, ami ne lenne otthon szinte bárkinél, gyors, és totál hatásos.

Ez is 1 szagos cikk

6+1 tipp, hogy szagtalanítsd az ételhordód

Az isteni fish and chips receptjéért KATTints!

Hozzávalók

ecet

lábas

Eljárás

1. Tegyél egy lábasba némi ecetet (negyedéig töltsd meg), és tedd fel forrni közepes lángon.

2. Amikor az ecet forrni kezd, zárd el a gázt. Az ecetet kiöntheted.

3. Kész!

Ne aggódj, az ecetszag elmúlik, ahogy elzárod a gázt, és csodás semleges illat marad utána - hal- és palacsintaszag nélkül!

(forrás: purewow,címlapfotó: Flickr/Dovydas Clomenas)

Hozzászólások

lilibe

Palacsintát régóta kókuszzsírral sütöm, finom, és nincsen semmi szag, javaslom, próbáljátok ki

coli72

Mangalica zsír!!! ez az igazi! kókuszzsír?! hagyjuk már ezt,jó hogy nem olivaolajban sütöd a palacsintát!

Törölt felhasználó

A kókuszzsír tényleg szagtalan biztosan jó hozzá. A disznózsírt én is inkább mell?zöm.

Törölt felhasználó

Én finomított olívaolajjal sütöm a palacsintát. Egy babszemnyit teszek mindegyik alá. Semleges az íze, nem er?s a szaga.

Tetej

Mi napraforgó étolajjal sütjük , nincs utána szag! Míg sütjük az ablak nyitva !

Habossütik

A palacsintatésztába bekavarom az étolajat, és csak az els? palacsinta kisütéséhez kenem meg étolajjal a palacsintasüt?t. Nincs szag, inkább olyan otthonos illatok terjengenek. Amíg tart a sütés, a legkisebb fokozaton megy a pára-elszívó.

Törölt felhasználó

Én meg kinyitom az összes ablakot és szell?ztetek (huzatot csinálok) :P Nem szeretem az ecet szagát! Olyan fura lábszag lesz t?le :D

Taju

Pont tegnap használtam sütésre a kókuszzsírt, kényszer?ségb?l, mert elfogyott az olajom. Soha többet, kellemetlenül büdös volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek