A legegyszerűbb szagelűző a konyhádba

Palacsintát sütöttél tegnap délután, és még ma este is érzitek a beállt olajszagot? Esetleg ugyanez sültkrumplival, rántott hallal? Ez a praktika megoldja!

Reformételek ide vagy oda, az olajban rántott csirkének, zsírban sült karajnak, sült krumplinak, rántott/sült halnak nincs párja - néha a legtudatosabbaknál is becsúszik. Aztán ott van a híresen szagos palacsintasütés. Tényleg isteni, de minimum 4-szer meggondoljuk, nekiálljunk-e, mert utána azonnal mehetünk hajat mosni és ruhát cserélni, és a napokig tartó szellőztetés is alap.Ez a megoldás zöld, azaz környezetkímélő, olcsó, nem kell hozzá semmi, ami ne lenne otthon szinte bárkinél, gyors, és totál hatásos.

Ez is 1 szagos cikk

6+1 tipp, hogy szagtalanítsd az ételhordód

Az isteni fish and chips receptjéért KATTints!

Hozzávalók

ecet

lábas

Eljárás

1. Tegyél egy lábasba némi ecetet (negyedéig töltsd meg), és tedd fel forrni közepes lángon.

2. Amikor az ecet forrni kezd, zárd el a gázt. Az ecetet kiöntheted.

3. Kész!

Ne aggódj, az ecetszag elmúlik, ahogy elzárod a gázt, és csodás semleges illat marad utána - hal- és palacsintaszag nélkül!

(forrás: purewow,címlapfotó: Flickr/Dovydas Clomenas)

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek