Last minute menü Sági Szilárdtól

Akik bajban vannak az ünnepi menü kitalálásával, vagy egyszerűen csak bizonytalanok, hogy valóban a legjobb fogásokat válogatták-e össze, azoknak ajánljuk Sági Szilárd legújabb receptjeit!

Szilárd az idén ismerte meg Laczkó Gábort, a Szent István Korona borászát, akivel a közös szüreti főzőcske során azonnal egy hullámhosszra kerültek. Bevallása szerint annyira jó visszajelzéseket kapott az alkalomra kitalált, borral készült ételekről, hogy úgy döntött, tovább folytatja a kísérletezgetést. Az idei advent alatt olyan új ételek elkészítésére vállalkozik, amelyet nyolc kedvenc Szent István Korona bora ihletett. Bár még nem nyílt ki az adventi naptár összes ablaka, Szilárd blogján már most örök barátság született bor és étel között.

A gasztrokalandor a borok és ételek kapcsolatának szentelte az év utolsó hónapját, hogy 21 napon át kutassa a legjobb párosításokat. Van itt Meztelen túrógombóc, Marhasült áfonyazselével és sült zöldségekkel, de borkorcsolyára is születtek ígéretes receptek. A Borkísérletek blog egyébként kezdő szakácsoknak is hasznos olvasmány, hiszen szinte minden recept könnyen és különösebb rutin nélkül elkészíthető. Ma például arra is kapunk egy jó mentőötletet, hogy mihez kezdjünk, ha a karácsonyra sütött hal nem éppen úgy sikerül, ahogy szeretnénk. (x)

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod!

Hozzászólások (2)

Tmea

Biztos, hogy ennek az írásnak ezt a címet szerették volna adni? Kb annyi köze van a címnek az íráshoz, mintha a Vörös rózsa termesztése címmel a cinegék nászáról írt volna valaki cikket...

ilmocsa

ilmocsa k?szúnet a sok jo receptért kellemes ?nnepeket

Címlapról ajánljuk

További cikkek