![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/mY/tl/RQDeNEJSoluputvD8DAQNJuMhQ7mxT50zzzKjRTu.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=ea80886913f5579d63bd3dd8a3e60c30)
Nagyot nem tévedhetünk: a legjobb és legszebb ajándék mindazoknak, akik a szakácsművészetet szeretik – és immár a Geopen Kiadó fordításában magyarul is hozzáférhető.
Először ugyanis 1938-ban jelent meg, és azóta a mesterszakácsoknak, a kezdő séfeknek és mindazoknak, akik szeretnek enni és főzni, első számú gasztronómiai tárháza.
A legkülönlegesebb receptek és hozzávalóik, a főzési eljárások, az egyes ételek történetei és a konyhai eszközök, felszerelések ismertetése, használatának leírása (sok más mellett) mind-mind helyet kapott ebben a méltán híres enciklopédiában.
Vannak ajándékok, amelyek sok évre szólnak. A Larousse gasztronómiai lexikon ezek közé tartozik. Ha mindennap egy szócikket elolvasunk a 4000-ből, több mint tíz évig tart, mire a végére érünk. Hogy még egy kicsit a számoknál maradjunk, 1700 színes képen tanulmányozhatjuk a zöldségek, gyümölcsök, sajtok, húsok felhasználási lehetőségeit, 200 egész oldalas fotón pedig az ételkészítés folyamatait.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/pU/JO/Ya24V90qzUwJakI5Yw03nFAhj36mZEHOYjSrkYhX.png?p=lqip-16%3A9&s=fd344f1fe9116412a6f2e62fc9d0e84b)