Larousse: Minden, ami gasztronómia

Nagyot nem tévedhetünk: a legjobb és legszebb ajándék mindazoknak, akik a szakácsművészetet szeretik – és immár a Geopen Kiadó fordításában magyarul is hozzáférhető.

Először ugyanis 1938-ban jelent meg, és azóta a mesterszakácsoknak, a kezdő séfeknek és mindazoknak, akik szeretnek enni és főzni, első számú gasztronómiai tárháza.

A legkülönlegesebb receptek és hozzávalóik, a főzési eljárások, az egyes ételek történetei és a konyhai eszközök, felszerelések ismertetése, használatának leírása (sok más mellett) mind-mind helyet kapott ebben a méltán híres enciklopédiában.

Vannak ajándékok, amelyek sok évre szólnak. A Larousse gasztronómiai lexikon ezek közé tartozik. Ha mindennap egy szócikket elolvasunk a 4000-ből, több mint tíz évig tart, mire a végére érünk. Hogy még egy kicsit a számoknál maradjunk, 1700 színes képen tanulmányozhatjuk a zöldségek, gyümölcsök, sajtok, húsok felhasználási lehetőségeit, 200 egész oldalas fotón pedig az ételkészítés folyamatait.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek

Ha ilyen tésztát vettél, ne edd meg, azonnal vidd vissza

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosítóadatokkal megegyező tortellinit ne fogyasszák el! Az érintett termék bármelyik Spar üzletbe visszavihető, a termék teljes vételárát visszafizetik.