Laktató cukkinis kenyérlepény vacsira

A focaccia az olasz konyha egyik szerény, de annál barátságosabb teremtménye, amely tápláló vacsora lehet az egész család számára.

A cukkinivel töltött focaccia receptjéért kattints ide!

A A focaccia és mindannyiunk kedvence, a pizza sok hasonlóságot mutat. Nemcsak hogy mindketten az olasz gasztronómia hírnevét öregbítik szerte a világon, de összetevőik is nagyon hasonlítanak. A focaccia ugyanakkor valamivel több élesztőt tartalmaz, mint kollégája, így tésztája jobban megnő, és légiesebb lesz. Másik sajátossága, hogy több só és olívaolaj kerül bele, valamint hogy a pizzák kerek formájával ellentétben a focacciát általában négyszög alakú tepsiben szokás sütni.

A fenti recept az olasz étel picit "háziasított" változata, amelyben a tészta a szokásosnál is magasabbra nő, hogy jól kiegyensúlyozza a szaftos-zamatos cukkini-mozzarella kombinációt. A végeredmény egy igazán laktató vacsora lesz, amely minden család asztalán büszkén megállja a helyét.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek