Laktató cukkinis kenyérlepény vacsira

A focaccia az olasz konyha egyik szerény, de annál barátságosabb teremtménye, amely tápláló vacsora lehet az egész család számára.

A cukkinivel töltött focaccia receptjéért kattints ide!

A A focaccia és mindannyiunk kedvence, a pizza sok hasonlóságot mutat. Nemcsak hogy mindketten az olasz gasztronómia hírnevét öregbítik szerte a világon, de összetevőik is nagyon hasonlítanak. A focaccia ugyanakkor valamivel több élesztőt tartalmaz, mint kollégája, így tésztája jobban megnő, és légiesebb lesz. Másik sajátossága, hogy több só és olívaolaj kerül bele, valamint hogy a pizzák kerek formájával ellentétben a focacciát általában négyszög alakú tepsiben szokás sütni.

A fenti recept az olasz étel picit "háziasított" változata, amelyben a tészta a szokásosnál is magasabbra nő, hogy jól kiegyensúlyozza a szaftos-zamatos cukkini-mozzarella kombinációt. A végeredmény egy igazán laktató vacsora lesz, amely minden család asztalán büszkén megállja a helyét.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kétszer próbáltam elkészíteni, el?ször elronthattam, mert a cukkini sok levet eresztett, de utána találtam az oktogonkkt.com-on cukkini magozót, ami nagyon bevált és remekül sikerült a lepény, köszönöm a receptet.

Címlapról ajánljuk

További cikkek