Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lágy és krémes édesburgonyapüré 5 és fél perc alatt? Kipróbáltam a legjobb kolikaját!

Az internetet böngészve egy végtelenül egyszerű és gyors receptre bukkantam, amiről először nem is hittem el, hogy jó lehet. Tévedtem! 

A delish.com-on találkoztam a következő recepttel:

végy egy hámozatlan édesburgonyát, tedd öt percre a mikróba, sózd és borsozd be ízlés szerint, és voilá! Kész a szupergyors és ízletes vacsora! 

Minden, amit tudni akartál a batátáról:

Édesburgonya – a vitaminbomba!

Mint kiderült, ezt a gyors édesburgonyás vacsoraötletet már többen is ismerték rajtam kívül (egy újszülöttnek minden vicc új), mégis úgy döntöttem, kísérletképpen a magam nem-valami-profi fotótudásával én is megcsinálom az ötperces krumplipürét, és ha sikerrel járok, megmutatom mindenkinek, mit tudok. 

Kísérletemhez egy ökölnagyságú, nagyjából 12cm x 10 cm átmérőjű édesburgonyát használtam, amit bár nem mértem le, körülbelül 30 dkg súlyú lehetett. 

1. Lépés: Vegyél elő egy hámozatlan édesburgonyát, és mosd meg a csap alatt 

2. Lépés: Egy villával szurkáld meg a krumplit

Én legalább nyolcszor átszúrtam a krumplit, ezzel biztosítva, hogy ne robbanjon szét a mikróban. 

3. Lépés: Rakd egy hőálló tányérra, és máris mehet 5 ÉS FÉL PERCRE a mikróba. Én a legmagasabb teljesítményen (ezen a mikrón 1000 W-on melegítettem)

4. Lépés: Óvatosan vedd ki a tányért sütőkesztyűvel vagy egy konyhai ronggyal 

5. Vágd fel hosszában az édesburgonyát (Vigyázz, forró!)

6. Szórd meg egy csipet sóval és borssal, majd dobj rá egy kávéskanálnyi vajat, és kész!

Mielőtt ízesítettem volna a burgonyát, villával egy kicsit fellazítottam a belsejét, így könnyebb volt elszórni benne az ízesítőket, a vaj pedig még krémesebbé tette a pürét.

A felvágás után már sejtettem, hogy az illatokból ítélve nem lehet rossz a mikróban megpuhult édesburgonya, ez az egészen egyszerű recept viszont sokkal jobban sikerült, mint gondoltam, ráadásul már egy közepes méretű batáta is kellőképpen laktató volt. 

A fűszerezést én sóval, borssal meg egy kanálka vajjal oldottam meg, de biztos vagyok benne, hogy egy kevés szerecsendió vagy reszelt sajt is jól passzol az ételhez.

Kolisok és fáradt, gyakorló szakácsok: íme az új kedvenc és egészséges gyorskajátok! 

Ez is érdekelhet:

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wawa
Wawa / Wawa Thu, 2020-02-27 17:02

Köszi a választ, meg a javítást is.
Nekem 700 W-os a mikróm, a batáta meg 45 dkg volt, ezért háromszor 5 percig tartott, mire megsült, viszont tényleg nagyon finom lett.

Wawa
Wawa / Wawa Thu, 2020-02-27 11:34

Megpróbáltam elkészíteni, de nekem a megadott 5 és fél perc túl kevés volt, jóval többre volt szükség.
Valószínüleg a batáta mérete meg a mikró max. teljesítménye nem egyezett.
Ezért jó lenne, ha kiegészítenéd a cikket a batáta súlyának megadásával és hogy hány W-on mikrózod , akkor könnyebb másnak is elkészíteni.
Köszi elöre is.

Masszi- Rigó Csilla
Masszi- Rigó Csilla Thu, 2020-02-27 13:06

Kedves Wawa, köszönöm az észrevételt (teljesen jogos kérdések ezek), a cikket is kiegészítettem. Én egy kisebb méretű, ökölnyi nagyságú (kb. 30 dkg-os) batátát használtam, amit 1000 W-on mikróztam meg. Ha kivételkor óvatosan megnyomogatod, és még nem érzed elég puhának, maximum fél perces ciklusokra rakd vissza a mikróba. Remélem legközelebb jól sikerül elsőre! :)