Kuszkuszos rákkal töltött sütőtök

Tengeri pókból főételt! - így szólt A Konyhafőnök mai első feladata. Dani allergiás a rákfélékre, de összeszedte minden bátorságát, és végül a legjobb fogás is az övé lett.

Kuszkuszos rákkal töltött sütőtök gyömbéres brokkolipürével, rákmártással

Hozzávalók

  • 1 db tengeri pók
  • 1 kisebb darab gyömbér
  • 1 kis fej brokkoli
  • 2 db csicsóka
  • 15 dkg kuszkusz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • fél citrom leve
  • 1 kisebb sütőtök
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 2 ek vaj
  • 1 dl tejszín
  • só és bors

Elkészítés

  1. A tengeri pókot leforrázzuk, szétszedjük, majd a csápjaiból a húst kinyerjük.
  2. A brokkolit a gyömbérrel és a csicsókával feltesszük főzni.
  3. Eközben egységnyi kuszkuszra két egységnyi forró vizet öntünk,majd félretesszük pihenni.
  4. A megmaradt rákpáncélokból fokhagyma, gyömbér, olaj és rákalaplé segítségével sűrű mártást főzünk, amit leszűrünk.
  5. A rákhúst kevés vajon lepirítjuk,majd hozzáadjuk az elkészült kuszkuszhoz, amit kevés citromlével és sóval ízesítünk.
  6. A sütőtökből hengereket készítünk, amiknek a közepét kivájjuk. Az előkészített sütőtököt forró vízbe tesszük 10 percre,majd az előmelegített sütőben tizenöt percig sütjük.
  7. A főtt zöldségeket kevés vaj, tejszín, só hozzáadásával lepürésítjük.
  8. A megsült tökbe reszelt parmezánt szórunk, majd ráhalmozzuk a rákos kuszkuszt. ízlés szerint tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.