A külföldön Michelin-csillagot szerző Rácz Jenő séf végre itthon nyit éttermet

Rácz Jenő nem elég, hogy külföldi magyar séfként szerzett Michelin-csillagot, kétszer, most itthon készül éttermet nyitni - várjuk!

Rácz Jenő az első magyar séf, aki külföldön szerzett Michelin-csillagot, ráadásul kettőt, ugyanannak az étteremnek, a sanghaji Taian Table-nek, csak kis időeltolással - a két elismerés közt sajnos kisebb kényszerszünetet kellett tartaniuk. A második csillag 2017 őszén érkezett, az újranyitás után pár héttel - írja az Index.

Azóta hazaköltözött, szerepelt a Konyhafőnökben, mint zsűritag, és egyre intenzívebben tervezi saját étterme megnyitását - nagy szerencsénkre itthon.

A hely saját állítása szerint mindenképpen rá jellemző, fúziós konyhát vinne, ahova a világ minden szegletéből érkeznének az alapanyagok - és a hírek szerint Gerendai Károly is befektető szerephez jutna.

Rácz egyébként Sanghaj előtt dolgozott a négyszer a világ legjobb éttermének választott, két Michelin-csillagos, dán Noma étteremben az egyik legnagyobb mai celebséf, René Redzepikeze alatt, ahol állítólag olyan keveset keresett, hogy buszjegyre sem volt pénze, de megfordult a szakma legnagyobb legendája, Joël Robuchon mellett is, akit az évszázad séfjének választottak - az általa üzemeltetett éttermek összesen 32 Michelin-csillagot szereztek.

Februárban egyébként Rácz a Michelin-csillagos Costes Downtown séfjével, Tiago Sabarigoval dolgozott együtt, a séfek összefogása jegyében. A koncepció szerint a "négykezes vacsorán" minden ételtípusból mindketten készítettek egy-egy egymást kiegészítő, egyensúlyban tartó fogást.

Rácz Jenő egyébként elismeri, hogy Magyarország a gasztronómiai fejlődése jó úton halad, de szerinte ez (még) nem gasztroforradalom.

"Nem találtunk fel semmi újat; nem forradalom van, csak változás."

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Kiderült: ez a 10 vidéki étterem a legjobb

fotó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...