Újra kötelező a maszk – Ezeket a szigorításokat vezeti be a kormány

Az egyre több koronavírusos eset miatt újabb szigorításokat vezetett be a magyar kormány, melyek szombat 00:00-tól érvényesek.

Az új szigorítások értelmében péntekről szombatra virradóra minden zárt térben kötelező lesz a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.

Ennek értelmében már nemcsak a tömegközlekedési eszközökön, de többek között a boltokban, mozikban, színházakban is kötelező lesz a maszkhasználat.

Fotó: Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images

Kivételt képeznek az irodák és a sportolásra fenntartott terek, az iskolák igazgatói pedig jogosultságot kapnak arra, hogy ők maguk döntsenek a kötelező maszkviselésről.

Csütörtökön Gulyás Gergely azt is bejelentette, hogy az 500 főnél több embert számláló rendezvényeken kötelező lesz a védettséget igazoló dokumentum/kártya felmutatása. Az új szigorítások szombat 00:00-tól érvényesek országszerte. A matematikai előrejelzések szerint a járvány negyedik hulláma november végén, december elején tetőzhet – hangzott el a kormányinfón.


Ezeket is olvasd el!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!