Köretek, amelyek önállóan is megállják a helyüket

Nem mindig van kedvünk pénzt vagy időt áldozni egy nagyobb vacsora elkészítésére, azonban számtalan olyan köret van, amely önmagában is felér egy főétellel.

Legyen azrizs, burgonya,kukoricadarából készültpuliszka, ilyen-olyan gombóc vagy akárnudli,mindegyiknek van egy olyan alternatívája, ami a sima köreten túlmutat, de ízletes, gyors, és önmagában is igen laktató.

Napraforgómagos sült burgonya recept

A napokban készítettem el ezt a sült burgonyát - ami nyilván egy fűszeres sült mellett teljesedhetne ki legjobban - de mikor megszórtam szezám- illetve napraforgómaggal, és meglocsoltam némi olívaolajjal, elég laktatónak tűnt, így végül csak egy kecskesajtos mártogatóst készítettem hozzá. Hihetetlenül finom lett. Komolyan mondom, a "legjobb kaják" listámon most ez áll az első helyen. Irtó egyszerű, és komoly sikereket lehet vele bezsebelni!

A krumplik vizén tovább evezve ott van még a franciák kedvence, a gratin. Szintén kiváló fogás köretként, de magában is. Én bevallom, miután múltkor megfőztem a gratin a la Firenze-t, képtelen lettem volna bármi mást enni hozzá, köszönhetően a vajnak, a sajtnak és a tejszínnek, ami belekerült - isteni és laktató.

Süssük vagy főzzük, rétegezzük, fogyasszuk salátaként vagy egytálételként - a burgonya sokoldalú és megunhatatlan.

Ezeket olvastad már?

A párolt zöldségkörettel kicsit más a helyzet, hiszen az azért nem az igazi magában fogyasztva, hacsak nem beteg valaki vagy teljesen megszállottja a zöldeknek. Azonban ha tepsiben készítjük ízletes olíva-, mogyoró- vagy más egyéb izgalmas olajjal, friss zöld fűszerekkel, szerecsendióval, egy csipet borssal, vagy akár egzotikus fűszerkeverékekkel, akkor meglátjuk, milyen finomak lehetnek a zöldségek önmagunkban is!

Ezeket olvastad már?

A polentát, vagy más néven puliszkát is ehetjük magában, nem csak köretként. Az alap a kukoricadara és a víz vajjal vagy zsírral készítve, ehhez aztán jöhet egy kevés szalonna ésjuhtúró-de akár édesen is elkészíthetjük. Cukrot már nem is kell hozzáadnunk, hiszen a kukorica önmagában is elég édes, de egy jó adag házi lekvárral azért nyakon önthetjük, és kész is a laktató fogás.

Ezeket olvastad már?

További köret recepteket itt találsz!

A dekorációt köszönjük aButlers-nek! A helyszínt a Miele biztosította.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!