Köretek, amelyek önállóan is megállják a helyüket

Nem mindig van kedvünk pénzt vagy időt áldozni egy nagyobb vacsora elkészítésére, azonban számtalan olyan köret van, amely önmagában is felér egy főétellel.

Legyen azrizs, burgonya,kukoricadarából készültpuliszka, ilyen-olyan gombóc vagy akárnudli,mindegyiknek van egy olyan alternatívája, ami a sima köreten túlmutat, de ízletes, gyors, és önmagában is igen laktató.

Napraforgómagos sült burgonya recept

A napokban készítettem el ezt a sült burgonyát - ami nyilván egy fűszeres sült mellett teljesedhetne ki legjobban - de mikor megszórtam szezám- illetve napraforgómaggal, és meglocsoltam némi olívaolajjal, elég laktatónak tűnt, így végül csak egy kecskesajtos mártogatóst készítettem hozzá. Hihetetlenül finom lett. Komolyan mondom, a "legjobb kaják" listámon most ez áll az első helyen. Irtó egyszerű, és komoly sikereket lehet vele bezsebelni!

A krumplik vizén tovább evezve ott van még a franciák kedvence, a gratin. Szintén kiváló fogás köretként, de magában is. Én bevallom, miután múltkor megfőztem a gratin a la Firenze-t, képtelen lettem volna bármi mást enni hozzá, köszönhetően a vajnak, a sajtnak és a tejszínnek, ami belekerült - isteni és laktató.

Süssük vagy főzzük, rétegezzük, fogyasszuk salátaként vagy egytálételként - a burgonya sokoldalú és megunhatatlan.

Ezeket olvastad már?

A párolt zöldségkörettel kicsit más a helyzet, hiszen az azért nem az igazi magában fogyasztva, hacsak nem beteg valaki vagy teljesen megszállottja a zöldeknek. Azonban ha tepsiben készítjük ízletes olíva-, mogyoró- vagy más egyéb izgalmas olajjal, friss zöld fűszerekkel, szerecsendióval, egy csipet borssal, vagy akár egzotikus fűszerkeverékekkel, akkor meglátjuk, milyen finomak lehetnek a zöldségek önmagunkban is!

Ezeket olvastad már?

A polentát, vagy más néven puliszkát is ehetjük magában, nem csak köretként. Az alap a kukoricadara és a víz vajjal vagy zsírral készítve, ehhez aztán jöhet egy kevés szalonna ésjuhtúró-de akár édesen is elkészíthetjük. Cukrot már nem is kell hozzáadnunk, hiszen a kukorica önmagában is elég édes, de egy jó adag házi lekvárral azért nyakon önthetjük, és kész is a laktató fogás.

Ezeket olvastad már?

További köret recepteket itt találsz!

A dekorációt köszönjük aButlers-nek! A helyszínt a Miele biztosította.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?