Egy európai fővárosban ingyen ebédet kapsz, ha biciklire ülsz

Zöld gondolkodásra sarkallná a turistákat (is) Európa egyik legmodernebb, legfelkapottabb fővárosa, ezért a városvezetés nem mindennapi kezdeményezésbe fogott.

Értékelni, sőt, jutalmazni szeretné a koppenhágai városvezetés, ha turistaként sem felejtkezünk meg a környezetvédelemről és fenntarthatóságról, és szemetet szedünk vagy mondjuk kerékpárt/ buszt használunk autó helyett. A jutalom nem pénzjutalom lesz, de a tudatos és szorgalmas turisták ingyen kávéra, ebédre, borra, sportolási lehetőségre (például kajakozásra) számíthatnak.

Tavaly 12 millió látogatói éjszakát regisztráltak a dán fővárosban

A CopenPay névre keresztelt rendszer csökkentheti azt a nyomást, amit a turizmus helyez Koppenhágára. Ha utazunk valahova, azzal szennyezünk

- idézi Rikke Holm Petersen szóvivőt a Telex cikke.

Hogyan igazoljuk, hogy jót tettünk?

A buszozást jeggyel, a biciklizést fotóval, de a kezdeményezés, melyhez már 24 szervezet csatlakozott a bároktól a kajakkölcsönzőkig, alapvetően bizalmi alapon működik majd.

Koppenhága rendkívül felkapott turistacélpont, csak tavaly 12 millió látogatói éjszakát regisztráltak a dán fővárosban, ezért is fontos számukra a zöld gondolkodás népszerűsítése.

A tesztüzem július 15-től augusztus 11-ig tart majd.

Forrásunk volt.


Még több aktualitás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!