7 étel, ami beindítja a kollagéntermelést a szervezetben

A kollagén kétségtelenül a legdivatosabb étrend-kiegészítők között szerepel, legyen szó italporról, kapszuláról vagy folyadékokról. De biztosan szükségünk van ezekre, nem elég, ha odafigyelünk arra, mit eszünk?

A kollagén számtalan előnnyel jár a szervezet szempontjából. Ez egy olyan fehérje, ami szerkezetet ad az izmoknak, a csontoknak, a bőrnek és az inaknak, így képes megerősíteni a hajat, a körmöket, de támogatja a szem, a porcok, az ízületek, a szív és az artériák egészségét is.

A legnépszerűbb tulajdonsága mégis az, hogy a bőrszerkezet megerősítésével képes mérsékelni az öregedés látható jeleit.

Nem meglepő tehát, hogy rengetegen szednek ilyen jellegű étrend-kiegészítőket. Kutatások támasztják alá, hogy ezek is hasznosak, amennyiben hidrolizált kollagénnel készülnek, hiszen ez tud megfelelően felszívódni a szervezetben. Nem feledkezhetünk meg azonban arról, hogy az anyag felszívódását nekünk is segítenünk kell, mégpedig a megfelelő élelmiszerek fogyasztásával.

Egyes alapanyagok gazdagok kollagénben, míg mások serkentik annak termelődését, megint mások pedig segítik a felszívódását. Nézzük, mi mindent érdemes fogyasztani, ha feltöltenénk a kollagénraktárainkat!

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek