Rabszolgaként dolgoztatja a majmokat egy cég a kókusztejért

Az amerikai üzletláncok sorra bontják fel szerződéseiket azzal a céggel, amely a vádak alapján évek óta állatokat kínoz és alkalmaz rabszolgaként ahhoz, hogy beszedje a kókusztejhez szükséges termést.

A Costco, a Target és a Kroger után a Walmart sem árulja tovább a Chaokoh márkájú kókusztejet – derül ki a 444.hu cikkéből. A tahiföldi márka majmokat használ a kókuszszürethez, az állatokkal való bánásmód pedig közel sem nevezhető emberségesnek az állatvédelemért harcoló PETA szervezet videója alapján.

A videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk:

Az állatvédelmi szervezetnek Amerikában már sikerült elérnie, hogy a legnagyobb üzletláncok befejezzék a Chaokoh termékek forgalmazását, a Walmart azonban még csak most tört meg, miután a PETA 2019 óta követelte tőlük is a kókusztej bojkottálását – az elmúlt években összesen 86 ezer üzenetet küldtek az áruházlánc vezetőinek.

Egyes thaiföldi kókuszültetvényeken nem emberekkel, hanem láncra vert majmokkal végeztetik el a kókuszszüretelést. Az állatokat rettenetes körülmények között dolgoztatják és zsigerelik ki, több márka ma már saját csomagolásán jelzi azt, fenntartható forrásból származnak-e termékei.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek