Biztosan te is szembesültél már azzal, hogy a koktélparadicsomok felszeletelése nem a leghálásabb konyhai feladat, pláne, ha vendégeket vársz, és több tucat egyeddel kell ezt megtenned. Most egy szuper trükkben mutatjuk be, hogyan teheted sokkal hatékonyabbá ezt a konyhai folyamatot!

Semmilyen költséges vagy nehezen beszerezhető eszközre nem lesz szükséged, csupán egy enyhén recés késre (kenyérvágó kés is alkalmas), és alacsony peremmel ellátott fedőre. Ez lehet például a savanyúságos doboz teteje, de igazából lapos tányérok is megteszik, ha kis peremmel vannak ellátva.
A te feladatod csupán annyi, hogy az egyik fedőre (peremmel felfelé) ráhelyezed a paradicsomokat, majd ezekre ráteszed a másik fedőt (peremmel lefelé), és óvatosan, éppen csak annyira szorítod le őket, hogy ne mozogjanak el. Ezután jöhet a kés, amivel a két perem között vezetve az élét, kettészeljük az összes koktélparadicsomot.
Nézd meg a trükköt videón is!
Ezt a folyamatot bármennyiszer megismételhetjük újabb és újabb adag paradicsommal, és tényleg jelentősen meggyorsítja a folyamatot.
Receptajánlónk:
Ezeket is készítsd el: