Kofapofa rákkal

Malacpofa és rák, elsőre nem összeillő alapanyagok - A Konyhafőnök mai napján a versenyzőknek igencsak megnehezítették a dolgát. Ilona csapata ezt a receptet sütötte ki.

Malacpofa snidlinges édesburgonya-pürével, rákkal, és fokhagymás garnélamártással

A kép csak illusztráció!

Hozzávalók 3 főre

A sertéspofához

  • 30 dkg konfitált sertéspofa
  • 1 kis sárgarépa
  • 1 kis fehérrépa
  • 10 dkg póréhagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma

A püréhez

  • 2 db édesburgonya
  • 2 db karalábé
  • 2 ek vaj

A garnélához

  • 9 db garnéla
  • 1 kis fokhagymagerezd
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A malacpofához

  • Vegyes zöldséget kockára vágva megpirítunk. Később ebbe helyezzük a konfitált malacpofa-szeleteket átmelegíteni és pirítani.

A püréhez

  • Az édesburgonyát és a karalábét kockára vágva főni tesszük. Mikor megfőttek, felhevített vajjal turmixgépben összepürézzük őket, sóval, borssal ízesítjük.

A garnélához

  • Megtisztítjuk a garnélát, páncélját kevés vízben főni tesszük.
  • Olívaolajon rántást készítünk, paprikával, tejszínnel felhúzzuk. Sóval, borssal fűszerezzük, garnélaalaplével lazítjuk, egy áttört fokhagymát és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá, felforraljuk, vajjal dúsítjuk.
  • Olajat hevítünk, amikor forró, beletesszük a rákokat, és pár perc alatt készre sütjük őket.

Tálalás

  • A pürét a tányérra tesszük, mellé a pofát kis zöldségdarabokkal. A mártással kihúzzuk a tányért, és belehelyezzük a kész rákokat. A mártásból a malacpofára is csurgatunk egy picit.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek