Kofapofa rákkal

Malacpofa és rák, elsőre nem összeillő alapanyagok - A Konyhafőnök mai napján a versenyzőknek igencsak megnehezítették a dolgát. Ilona csapata ezt a receptet sütötte ki.

Malacpofa snidlinges édesburgonya-pürével, rákkal, és fokhagymás garnélamártással

A kép csak illusztráció!

Hozzávalók 3 főre

A sertéspofához

  • 30 dkg konfitált sertéspofa
  • 1 kis sárgarépa
  • 1 kis fehérrépa
  • 10 dkg póréhagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma

A püréhez

  • 2 db édesburgonya
  • 2 db karalábé
  • 2 ek vaj

A garnélához

  • 9 db garnéla
  • 1 kis fokhagymagerezd
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A malacpofához

  • Vegyes zöldséget kockára vágva megpirítunk. Később ebbe helyezzük a konfitált malacpofa-szeleteket átmelegíteni és pirítani.

A püréhez

  • Az édesburgonyát és a karalábét kockára vágva főni tesszük. Mikor megfőttek, felhevített vajjal turmixgépben összepürézzük őket, sóval, borssal ízesítjük.

A garnélához

  • Megtisztítjuk a garnélát, páncélját kevés vízben főni tesszük.
  • Olívaolajon rántást készítünk, paprikával, tejszínnel felhúzzuk. Sóval, borssal fűszerezzük, garnélaalaplével lazítjuk, egy áttört fokhagymát és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá, felforraljuk, vajjal dúsítjuk.
  • Olajat hevítünk, amikor forró, beletesszük a rákokat, és pár perc alatt készre sütjük őket.

Tálalás

  • A pürét a tányérra tesszük, mellé a pofát kis zöldségdarabokkal. A mártással kihúzzuk a tányért, és belehelyezzük a kész rákokat. A mártásból a malacpofára is csurgatunk egy picit.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...