Kisorsoltuk a Bords Eve játék nyerteseit! (x)

Kisorsoltuk a Bords Eve és a NoSalty közös játékának nyerteseitKisorsoltuk azt a 10 szerencsés nyertest, akik mind a négyféle ízesítésű Bords Eve margarinból két-két, 500 grammos dobozzal nyertek.Bords Eveés a NoSalty közös játékának nyertesei:Mándi-Tatár Tímea; Domján Dóra; Pajter-Csolti Katalin; Pottendi Erzsebet; Drobni Zoltánné; Rácz Szabó Klára; mozsi;Császár Gabriella; Ács Ferenc; Major Mónika. Gratulálunk a nyerteseknek!

A játék helyes válaszai a kérdésekre:

  • Honnan származik a Bords Eve? Skandinávia
  • Melyik ország nem tartozik Skandináviához?Anglia
  • Hányféle ízben kapható a Bords Eve?4

Az emal elküldésével minden játékos elfogadta a játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit.

Ismerkedés

Akinek egy-egy kimerítő bútorvásárlás után marad energiája bekukkantani a svéd áruház menzájára vagy skandináv csemegéket kínáló üzletébe, felszínes, de jellemző képet alkothat az északi konyha ízeiről, és az ismerkedést jó eséllyel elmélyültebb barátkozás követi. Találkozhatunk itt lazaccal füstölt, fagyasztott vagy krém formában, finom sajtokkal, rénszarvas-kolbásszal, húsgombócokkal, mindenféle erdei bogyókból készült lekvárokkal, öntetekkel és szörpökkel, valamint a messzi észak éghajlatát tűrő gabonafélékből készült termékekkel a kiváló péksüteményektől kezdve egészen a neves sörökig.A fogások és alapanyagok közös jellemzője a látszat és az íz összhangja, az egyszerűség tisztelete, a természetesség ünneplése. Van-e szükségünk többre? Vágyunk-e másra a hétköznapokban, mint arra a fajta melegségre, amelyet a fölöslegestől mentesen teremtünk meg otthonunkban, illetve vacsoraasztalunknál?Otthon a csúcson

Természetesen a skandináv konyhában is jól ismert fogalom a gourmet. Ami ebben számunkra meglepő lehet, az az, hogy az északi csúcsgasztronómia hangsúlya az ott élő népek táplálkozási szokásainak gyökerét kutatja. Célja a régmúlt táplálkozási örökségének felvirágoztatása. Michelin-csillagokat hozó különlegességét a számunkra első látásra talán jelentéktelen regionális különbségek kiemelésében mutatja meg, kifinomultságát pedig a legtradicionálisabb elkészítési eljárások tökélyre fejlesztésével éri el. Alapanyagként a vadhúsok mellett sajt- és tejtermékeket, északi halfajokat, gabonaféléket,dércsípte bogyós gyümölcsöket és vadon termő fűszernövényeket használ. Arra sem sajnálják az időt, hogy érintetlen vidékeket fésüljenek át néhány – a tömegtermesztés által elfeledett zöldnövény vagy erdei gyümölcs beszerzése céljából. Az előkészítés és tartósítás ugyancsak hagyományos: sózás, füstölés, savanyítás, szárítás és sütés. A hagyomány azonban ehelyütt nem csak szóvirág. Ahol más konyhák bort használnak a szószokhoz és levesekhez, ott a skandináv séfek sörrel, gyümölcslével és gyümölcsecettel, tehát helyben fellelhető hozzávalókkal dolgoznak. Vallják, hogy az északi konyhát meg kell tartani egyszerűségében, és ez a hitvallás tükröződik az éttermek letisztult, természetes belső tereitől kezdve a kiszolgáláson át a látszólag egyszerű, ám hatalmas odaadással elkészített fogásokig.

A mi asztalunk

Skandinávia ízei tehát egyszerűek, mégis változatosak, különlegesek és mégis természetesen finomak. A Bords Eve margarin mindennapi étkezéseink részeként emeli át asztalunkhoz ezt az élményt. Kellemes ízében minden megtalálható, ami gyermekkorunk egyszerű ínyencségeit idézi. Összetétele hű marad az északi népek hagyományaihoz. Talán a natúr ízű és az enyhén sózott változata a legkedveltebb, de aki szívesen csempész mediterrán ízeket ételeihez, olívaolajos variációját is megtalálja, sőt már a vitaminnal dúsított termék is fellelhető.

Aki tehát a Balti-tenger hűvös, sós, párás levegőjére, a havas erdők puha csendjére, a rövid nyarak szemkápráztató tündöklésére és egy különleges gasztronómiai élményre vágyik, annak érdemes egy dobozBords Eve-vel kezdenie az ismerkedést és a hétköznapokat.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.