Kis Csaba

Hobbim a főzés illetve a gasztronómia legszélesebb skálájának tanulmányozása. Gyakran látogatok el gasztro-eseményekre valamint színházba.

Név: Kis Csaba

Életkor: 22

Foglalkozása: üzletkötő

Kedvenc ízvilág: ambivalens ízek, markáns-merész fűszerezés

Kedvenc szakács: Paul Bocuse, Mautner Zsófi

Kedvenc saját recept: mézes-mandulás királyrák chilis-mediterrán salátával

Kedvenc recept: csokoládés brownie mangóval, vaníliafagylalttal és tejszínhabbalSaját specialitás: BBQ bárányoldalas grillezett spárgával és aiolival

Legkedveltebb hétvégi programjaim közé tartozik egy, a barátokkal eltöltött grill-party. Szívesen túrázom Magyarország különböző tájegységein, hegyvidékein, legszeretettebb tájegységeim hazánk történelmi borvidékei.

Közel 10 éve főzök, az utóbbi 1 évben ez az érdeklődés átcsapott egy csillapíthatatlan vággyá, így sokkal nagyobb érdeklődéssel és szeretettel közelítem meg az első számú hobbimat és később talán a munkám is. Hogy miért mondom ezt? Elgondolkoztam, hogy mindent feladok és megváltoztatok. Mára már semmi nem pezsdít fel jobban, mint az, hogy a gasztronómia lehető legszélesebb palettáját feltérképezzem. Legfőbb álmom, hogy a szakmában ismert és elismert séf váljon belőlem. Szeretnék felépíteni egy saját ‘brand’ –et, amire felépíthetem álmaim halmazát. Azt gondolom, valahol minden szakács álma hogy saját éttermet üzemeltessen, ez velem sincs másképp. Elegáns, letisztult és reform éttermet szeretnék nyitni, hogy megmutathassam a gasztronómiához fűzött elszántságom, szeretetem és tiszteletem.

Nos mi az, amit nem szeretek? Pl. Nem szeretem a pesszimista, irigy embereket és a sóskát.

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...