Egy kíváncsi vásárló tette fel a nagy kérdést egy internetes fórumon: "És nem szeretnék okoskodni, de azon tűnődőm, hogy a szupermarketben kapható uborkák miért vannak műanyag fóliába csomagolva, de a cukkini nem?"
Miért van az uborka fóliába csomagolva?
Egy gasztronómiai szakértő, Jessica Gavin egy, a közösségi oldalára feltöltött videójában kifejti, hogy a műanyag fólia többfunkciós.
Azért van, hogy:
- megvédje a kényes uborkát a zúzódásoktól és a szállítás közbeni sérülésektől,
- meghosszabbítsa az eltarthatóságot azáltal, hogy a fólia megfelelő nedvességszintet biztosít,
- higiéniai védelmet is nyújt a külső szennyeződésektől.
A mumsnet nevű internetes portálon a felhasználók hangot adtak más elméleteiknek is, például annak, más, hasonlóan kényes zöldségekkel miért nem történik ugyanez.
"Szerintem azért, mert az emberek az egész cukkinit egyszerre felhasználják, és gyakran többet is vásárolnak." Egy másik is egyetértett, rámutatva: „Az uborkán lévő műanyag csomagolás kifejezetten azért van, hogy hosszabb ideig megőrizze frissességét a zöldség, mert a legtöbben nem használjuk fel egyszerre az egész uborkát, a cukkinit viszont igen."
Volt, aki hozzátette, hogy ha egy félbevágott uborkát nem csomagolunk be, nagyon gyorsan kiszárad.
Olvass még a témában: