Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, ennyit keresnek idén az Auchan dolgozói

A francia multinál is jelentős béremeléseket jelentettek be. 

Úgy látszik az év eleje a béremelésekről szól az áruházláncoknál. Szükség is van rá, hiszen egyre nagyobb a munkaerőhiány a kiskereskedelmi szektorban. Néhány hete számoltunk be róla, hogy az aldis kezdő fizetéseket 10,88%-kal emelték az év elejétől. A Sparnál kezdő alapbér bruttó 220 ezer forintra nőtt. Most pedig az Auchannál is emelkednek a bérek az MTI szerint.

A francia multinál a nem vezető beosztású munkatársak alapbére komolyan nőtt, amelyhez emelkedő prémiumok és béren kívüli juttatások is tartoznak. Utóbbi a teljes munkaidőben dolgozóknál idén eléri a bruttó 91 ezer forintot.

A Pénzcentrum kiderítette, hogy konkrétan mit is jelent a béremelés az Auchannál, mennyit lehet keresni az egyes pozíciókban:

  • egy pék vagy cukrász  8 órás munkaidőben, pótlékokkal és egyéb juttatásokkal együtt maximum bruttó 336 ezer forintot kereshet.
  • az online dolgozó kiszállító munkatárs havi bére bruttó 434 ezer forint is lehet.

A gazdasági portál azt írja, hogy az Auchan elkötelezettek a béren kívül juttatások mellett is, ilyen például a munkába járás költségtérítése, családi rendezvények és kulturális programok szervezése, a munkatársak gyermekeinek biztosított nyári napközi tábor vagy a napi ingyenes gyümölcs biztosítása. 

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!