Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leteszteltük azt a különleges "tejfölt", ami miatt kitört a hisztéria

Tökéletes mása az igazi tejterméknek a csak vegán "tejfölként" emlegetett, növényi eredetű alapanyagokból készült krém.

Ismét kapható Magyarországon a vegán „tejföl”. Ezúttal az Auchan áruházakban árulják akciós áron a terméket (299 Ft), ami körül novemberben óriási hisztéria alakult ki. Akkor az Aldiban lehetett megvásárolni Dr. Oetker vegán krémjét, amire egyesek azonnal lecsaptak. Volt, aki kartonszámra vásárolt belőle magának, és olyan is, aki azért vett belőle sokat, hogy utána háromszoros áron továbbadja.

Reméljük, a mostani, hatnapos akció nem végződik ilyen rosszul, és minden vegánnak jut a termékből. Bár, ha azt nézzük, hogy mennyi volt belőle a polcon, amikor mi vásároltunk belőle, akkor nem sok jót jósolunk január 16-ig, amíg az akció tart.

A múltkori botrány után úgy döntöttünk, mindenképp leteszteljük a Dr. Oetker termékét, ami nagyrészt kókuszolajból és szójából készül. Kíváncsiak voltunk, mennyire hasonlít az eredeti tejfölre, milyen az íze, az állaga. Tényleg olyan jó, ahogy azt a vegánok állítják? 

A vegán növényi krém összetevői

Alapvetően egy fermentált készítményről van szó, aminek a következők az összetevői: ivóvíz,30% kókuszolaj, 2,6% szójafehérje, dextróz, természetes aroma, szárított élesztő, tengeri só, savanyúságot szabályozó anyag, tejsavbaktérium kultúra

Nem mindenki ismerte fel a vegán krémet

Összesen hatan vettünk részt a termék tesztelésén. A vegán krém mellé vásároltunk egy hagyományos, jó minőségű tejfölt. A kóstolás elején az egyik, a tesztben nem résztvevő kollégánk egyforma tálkába tette a vegán krémet, és a tejfölt, majd a többiek feladata az volt, hogy megtippeljék, melyikben mi van. Hat tesztelőből ketten állították azt, hogy a vegán krém valójában tejföl.

A krém állaga egyébként jóval sűrűbb, masszívabb volt, mint a hagyományos tejfölé. Tökéletes választás lehet, akár süteményekbe, tortákba is, mert jól kenhető, krémes. 

Mintha tényleg tejföl lenne

A külső jegyek vizsgálata után következett a sokkal érdekesebb rész: az ízteszt. Bevalljuk, ennek egy kicsit szkeptikusan futottunk neki, mert szinte biztosak voltunk benne, hogy a vegán krémnek nem lesz olyan íze, mint a tejfölnek. Tévedtünk! 

Nagyon meglepődtünk, miután ugyanazt a picit savanykás ízt tapasztaltuk, mint a tejfölöknél, egy kicsi édeskés mellékízzel. Többünket a laktózmentes tejföl ízére emlékeztetett. Ha bekötött szemmel kóstoltuk volna, akkor biztosan azt mondanánk, hogy EZ BIZONY TEJFÖL.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anagyferó
Anagyferó Fri, 2019-01-11 21:42

Azért én maradok az igazi tejfölnél. Ettől a sok műszartól csak kiütést kapok.