Gondot okozhatnak ezek a leveskockák és szárított zöldségkeverékek - ha allergiás vagy, ne használd fel őket

Allergiásoknak okozhatnak gondot az osztrák gyártású leveskockák és szárított zöldségkeverékek.

Zellert találtak a „zellert nem tartalmazó” felirattal ellátott dennree leveskocka és szárított zöldségkeverék termékekben. A Nébih – német riasztás alapján – a RASFF-on keresztül értesült a problémáról.

Az osztrák gyártású termékekből több mint tíz Uniós országba, köztük hazánkba is érkezett és több forgalmazóhoz is került. A német nagykereskedő (dennree Naturkost GmbH) termékvisszahívást kezdeményezett.

A visszahívás minőség-megőrzési időtől, valamint tételazonosíttól függetlenül az alábbi termékek mindegyikére vonatkozik:

  • dennree Gemüsebrühe – hefefrei – 130 gr. (dennree Levespor üvegben, élesztőmentes 130 g)
  • dennree Gemüsebrühe Nachfüller – hefefrei – 250 gr. (dennree Levespor utántöltőben, élesztőmentes 250 g)
  • dennree Gemüsebrühe Nachfüller – mit Bio – Hefe – 250 gr. (dennree Levespor utántöltőben, bio élesztővel 250 g)
  • dennree Gemüsebrühwürfel – hefefrei – 60 gr. (dennree leveskocka, élesztőmentes 60 g)
  • dennree Gemüsebrühwürfel – mit Bio-Hefe – 66 gr. (dennree leveskocka, bio élesztővel 60 g)
  • RASFF referenciaszám: 2019.0135

A Nébih tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék a zellerre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, ezért esetükben a fogyasztása kerülendő.

Az allergénekről:

Allergénnek nevezünk minden olyan anyagot, amely szervezetünkben túlérzékenységi, azaz allergiás reakciót válthat ki. Az allergiás reakció, az immunrendszer nem megfelelő válasza, mely során szervezetünkre egyébként veszélyt nem jelentő anyag ellen ellenanyagot termel. Az Európai Unióban jogszabály írja élő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így a zellert is. További információ elérhető a Nébih honlapján.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!