Magyar kiadó lett a legjobb a világ legrangosabb gasztronómiai könyvszemléjén

Óriási megtiszteltetés, hogy a nemzetközi gasztronómiai színtéren is értékelik a kiadó értékteremtő és profi munkáját, erőfeszítéseit.

A Gourmand World Cookbook Awards díjat 1995-ben alapította Edouard Cointreau. Közel 300 országból és régióból érkeznek nevezések, a versenyzők pedig részt vesznek az ágazat legnívósabb nemzetközi megmérettetésén.

Magyar kiadó lett a legjobb a világ legrangosabb gasztronómiai könyvszemléjén

Minden évben egy különleges helyszínen adják át a díjakat, idén nyáron a svédországi Umeåban volt az ünnepélyes díjkiosztó. A ceremónia alkalmat ad arra, hogy a szcéna fontos és meghatározó szereplői találkozzanak a világ minden tájáról.

A Gourmand-díjat a filmes Oscar-díjhoz hasonlítják, és az olimpiai játékok, valamint azok szellemisége adta az ihletet a kezdeményezéshez.

A neves szakemberekből álló zsűri elnöke nem más, mint Edouard Cointreau, akit apai ágon a francia likőrjükről ismert Cointreau családhoz, anyai ágon pedig a Rémy Martin és Frapin családhoz kötnek szoros rokoni szálak.

A díjat Széplaki Péter, a BOOOK Kiadó ügyvezetője és megálmodója vette át, egy rövid prezentáció kíséretében, ahol a közönségnek is bemutatta a kiadó tevékenységét, elért eredményeit.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek