Két egyszerű recept - csodás eredmény!

Biztos veletek is volt már olyan, hogy valamilyen különlegességet készítettetek volna extra hozzávalók és sok macera nélkül. Na, ez pont egy ilyen recept!

F. Nagy Angélánál biztosan olvastam, de szerintem Polz Alaine is írta valahol, hogy mekkora gond volt az ötvenes években az íróférjeket, na meg a vendégeiket kiszolgálni. Pénz, alapanyag sehol, igény annál több, úgyhogy fel kellett kötni a kötényt ahhoz, hogy finom és elegánsnak tűnő uzsonnával vagy vacsorával tudjanak előállni.

A tojáskrémmel töltött sós bögrés falatkák receptjét itt találod

Ez jutott eszembe, amíg ezeket készítettem - két pofonegyszerű recept összerakásával készült, és mégis más, mint a megszokott.

A tojáskrém - annak, aki szereit - valószínűleg megunhatatlan, ráadásul az alapot a végtelenségig variálhatjuk zöld vagy keleti fűszerekkel, különböző krémekkel vagy a hűtőben talált egyéb alapanyagokkal. Én most a klasszik retró verziót csináltam, némi lilahagymával és snidlinggel - tavasz van, hagymázzunk. Tésztának meg egy nagyon egyszerű bögrés vajas tésztát választottam, ami sós rúdtól elkezdve pogácsán át bármire felhasználható.

A tojáskrémmel töltött sós bögrés falatkák receptjét itt találod

És bár nincs benne sütőpor, sütés közben szép kis kupolaalakot vesz fel, ami kihűlve, levágva tökéletesen tölthető - akár tojáskrémmel vagy rilettel, házi pástétommal, de bármilyen zöldségkrémmel is. Mivel jó vajas, italkorcsolyának is jó, de piknikre is vihetjük, biztos elég lakató lesz pár órára.

Ez is érdekelhet

3 szuper tojáskrém reggelire!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...